Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Data alegerilor locale: A fost depusă în Parlament legea cu propunerea UDMR

facebook.com
calendar

Un proiect legislativ pentru stabilirea prin lege organică a datei alegerilor locale a fost depus, luni, de UDMR, a anunțat liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila. UDMR propune prin lege ca alegerile locale să aibă loc în 27 septembrie.

”Având în vedere situația actuală, avem nevoie de un consens larg în ceea ce privește data alegerilor. Astfel, în perioada premergătoare elaborării prezentei inițiative, din poziționările forțelor politice parlamentare s-a degajat o propunere privind data de 27 septembrie. Așteptăm susținerea partidelor parlamentare pentru proiectul de lege depus”, a arătat senatorul UDMR.

Propunerea elaborată în Parlament a actului normativ prin care au fost prelungite mandatele aleșilor locali s-a dovedit a fi cea mai bună soluție, față de propunerea Guvernului în același sens – a adăugat Cseke Attila, fapt pentru care Uniunea a decis să inițieze o lege pentru a stabili data alegerilor.

Având în vedere faptul că Guvernul ar avea la dispoziție 5 zile de la intrarea în vigoare a prezentei propuneri pentru a stabili calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregătirii și desfășurării în bune condiții a alegerilor locale și măsurile tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor, UDMR a cerut ca Parlamentul să dezbată în regim de urgență această propunere. Astfel, proiectul legislativ urmează să fie supus votului în ambele Camere ale Legislativului, și poate intra în vigoare după un vot favorabil și promulgarea de către șeful statului, până la 15 iulie.

Citește și: Victor Ponta detonează planul PNL privind alegerile locale: 'Asta cred că este marea lor strategie' .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.