Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DATE ALARMANTE: coronavirusul face PRAF Bursa de la București

realitatea.net
criza bursa

Coronavirusul afectează și bursa românească, pe modelul marilor țări!  Bursa de Valori Bucureşti a scăzut cu 3,9% de la începutul săptămânii, dinamică reflectată de evoluţia indicelui principal BET şi de cea a indicelui dividendelor BET-TR, anunță Ziarul Fiananciar, conform Mediafax.

Citește și: CIFRE de ULTIMĂ ORĂ de la OMS - Câte VICTIME a făcut coronavirusul și care sunt cele mai AFECTATE țări

În acelaşi timp, capitalizarea companiilor listate pe piaţa principală a scăzut în această perioadă cu 7,8 miliarde de lei, până la 175 miliarde lei, arată calculele realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Dinamica bursei din ultimele zile a fost de­terminată în principal de temerile in­vestitorilor le­gate de impactul coronaviru­su­lui asupra econo­miei, în contextul în care a preluat trendul negativ în care au evoluat bursele externe în această perioadă.

De altfel, bursa românească înregistrează un trend negativ de cinci şedinţe încoace, pe­rioadă de timp în care investitorii au realizat peste 23.000 de tranzacţii, respectiv cam tot atâtea câte au avut loc în cele 12 şedinţe de tranzac­ţionare anterioare. Şi rulajul cu acţiuni a fost unul ridicat în ultimele trei şedinţe, tota­lizând 239,5 mil. lei, respectiv aproape 50 mil. euro. Spre comparaţie, în cele trei şedinţe anterioare, rulajul cu acţiuni a fost de doar 70,6 milioane lei, adică circa 14,7 milioane euro.

Pe de altă parte, companiile din prima ligă bursieră au înregistrat scăderi pe linie în ultimele trei sesiuni de tranzacţionare. Cea mai abruptă depreciere în această perioadă o afişează chiar Bursa de Valori Bucureşti, de 8%, fiind urmată de Alro Slatina cu 7,1% şi OMV Petrom cu 6,7%.

La polul opus, acţiunile care au rezistat mai bine panicii generate de pandemia la nivel global au fost cele ale Sphera (minus 2,1%), Fondul Proprietatea (minus 2,2%) şi Banca Transilvania (minus 2,5%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.