Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Date alarmante: Un număr record de noi cazuri de COVID-19 a fost înregistrat în Alba, în ultimele 24 de ore. 6 noi focare, identificate

SANADOR
testare covid

Un număr record de noi cazuri de COVID-19 într-o singură zi a fost înregistrat în Alba, respectiv 200, din care 75 au fost depistate la patru unităţi sociale de tip rezidenţial, alte focare fiind la o primărie şi la o societate comercială.

Potrivit informaţiilor date sâmbătă publicităţii de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP), au fost depistate 200 de persoane pozitive după prelucrarea vineri a 1.156 de probe, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate

"Aproximativ 75 din cele 200 cazuri nou identificate au fost depistate în cadrul a patru unităţi sociale de tip rezidenţial care funcţionează în judeţul Alba. Este vorba despre trei aşezăminte sociale cu 25, 6 şi respectiv 4 cazuri şi despre un centru de recuperare - 40 de cazuri. În ultimele 24 de ore au mai fost identificate focare la o societate comercială - 5 cazuri şi la o primărie - 3 cazuri", au precizat reprezentanţii DSP.

Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 92.166, potrivit DSP.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES, de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), în urma procedurii de retestare a beneficiarilor, cu rezultate negative, din cadrul Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilităţi Galda de Jos, rezultatele primite de la DSP au confirmat infectarea cu noul coronavirus a 34 de persoane adulte cu dizabilităţi şi a unui angajat.

Astfel, numărul total al persoanelor infectate în centrul de la Galda de Jos, cel mai mare focar din judeţ, a ajuns la 185.

Citește și: Raed Arafat: Este posibil ca aceste spitale să nu mai fie suficiente. Este clar că avem persoane pozitive care poate că nici ele nu știu

"De asemenea, infectarea cu COVID-19 a fost confirmată şi pentru cele 7 persoane adulte cu dizabilităţi ocrotite în serviciul rezidenţial din Cricău. Acestea au fost izolate în locuinţa protejată, starea lor de sănătate fiind monitorizată permanent", a menţionat sursa citată.

Pentru cei 50 de beneficiari de la CIAPAD Baia de Arieş, unde, de asemenea, au fost prelucrate probe, virusul nu a fost detectat. Totodată, cei 32 de beneficiari (16 copii şi 16 persoane adulte cu dizabilităţi) ocrotiţi în cele patru servicii rezidenţiale din zona Aiud şi cei 9 copii din CTF Blaj au avut rezultat negativ.

De la mijlocul lunii martie, în Alba au fost depistate pozitiv 3.200 de persoane, din care mai mult de o jumătate reprezintă cazuri active.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.