Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Date de ULTIMĂ ORĂ - Care este SITUAȚIA infectărilor cu coronavirus în țările de la granițele României

Inquam Photos / George Calin
coronavirus test covid

Date de ultimă oră privind situația infectărilor cu coronavirus în țările învecinate. Numărul persoanelor din Bulgaria confirmate cu COVID-19 a ajuns miercuri la 399 (227 de bărbaţi şi 172 de femei), în creştere cu 20 faţă de ziua anterioară, a anunţat miercuri celula guvernamentală de criză de la Sofia, transmite novinite.com.

În spitalele bulgare sunt internaţi în prezent 146 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, dintre care 14 sunt la terapie intensivă. Cele mai multe cazuri de infectare sunt la Sofia (244), Plovdiv (24) şi Varna (20), conform Agerpres.

Citește și: VIDEO Un polițist s-a DEZLĂNȚUIT în timpul unui control, după ce un șofer i-a spus că e plătit din banii lui

Potrivit site-ului koronavirus.gov.hu, în Ungaria numărul cazurilor confirmate de contaminare cu SARS-CoV-2 era miercuri dimineaţă de 525, iar cel al deceselor de 20.

În carantină se află 61 de persoane, iar autorităţile medicale au efectuat 15.208 teste. Până acum în Ungaria 40 de pacienţi s-au vindecat complet.

Secretarul de stat ungar pentru comunicare şi relaţii internaţionale Zoltán Kovács a declarat că măsurile de urgenţă luate de guvernul de la Budapesta pentru limitarea propagării noului coronavirus sunt conforme cu Constituţia ungară şi cu tratatele Uniunii Europene.

Toate judeţele din Ungaria au raportat cazuri de persoane testate pozitiv cu noul coronavirus. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în Budapesta (232) şi în judeţul Pesta (98), iar cele mai puţine în judeţele Heves şi Bekes, fiecare cu câte trei pacienţi.

Autorităţile medicale din Republica Moldova au anunţat miercuri dimineaţă că până în prezent au fost confirmate 353 de cazuri de infecţie cu noul tip de coronavirus, dintre care 72 de cazuri importate. Totodată, 22 de persoane au fost tratate de virusul COVID-19, iar patru au decedat, potrivit Radio Chişinău.

Ministrul moldovean al sănătăţii Viorica Dumbrăveanu a menţionat că toate instituţiile medicale din ţară vor detaşa personal medical care va activa în cadrul centrului de triere amenajat la Centrul expoziţional Moldexpo. Dumbrăveanu a adăugat că într-o reuniune a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale s-a decis procurarea de echipamente de protecţie individuală pentru toţi angajaţii din instituţiile medicale din Republica Moldova. Echipamentele vor fi furnizate de un producător autohton.

Centrul de sănătate publică al Ministerului Sănătăţii ucrainean a anunţat că în Ucraina numărul cazurilor confirmate de COVID-19 era miercuri de 669, dintre care 17 fatale, relatează site-ul ukrinform.net. Zece pacienţi s-au vindecat.

Cele mai multe cazuri sunt la Kiev (134), regiunile Cernăuţi (104), Ternopil (98) şi Ivano-Frankovsk (64). Nu sunt disponibile date din Crimeea şi regiunile Doneţk şi Lugansk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.