Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Date de ultimă oră de pe frontul din Ucraina: Armata rusă înaintează în Harkov; atac cu dronă al ucrainenilor în inima Rusiei

drona militara

Date de ultimă oră de pe frontul din Ucraina: Atac cu dronă al ucrainenilor în inima Rusiei, armata rusă înaintează în Harkov

Armata rusă anunţă vineri că a distrus o dronă ucraineană, care s-a prăbuşit într-o zonă forestieră la vest de Moscova, pe fondul multiplicării unor atacuri de acest tip vizând capitala rusă, relatează AFP.

Drona a fost neutralizată cu mjloace de război electronic şi a căzut într-o zonă forestieră la vest de Moscova”, anunţă într-o postare pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

Moscova acuză ”regimul de la Kiev” de acest atac.

Armata rusă precizează că drona viza ”o instalaţie pe teritoriul Moscovei”, fără să dea detalii despre eventuala ţintă.

Primarul Moscovei Serghei Sobianin a anunţat că drona s-a prăbuşit ”fără să cauzeze pagube importante” într-un parc forestier, pe malul râului Moskova, care traversează capitala rusă.

Fragmente de dronă lângă un spital

Potrivit unui jurnalist AFP de la faţa locului, poliţia şi serviciile de anchetă se aflau la locul respectiv şi au delimitat locul prăbuşirii cu un dispozitiv de securitate.

Circulaţia rutieră a fost închisă, potrivit agenţiei ruse de presă RIA Novosti.

Fragmente de dronă au căzut în apropierea unui spital

”S-a întâmplat la 600-700 de metri de casa mea (...). S-a mai întâmplat deja. Ne aşteptam la asta, pentru că ne aflăm în perioada «operaţiuni speciale». Se va întâmpla din nou şi mai mult de o dată”, declară AFP Aleksei Benedesouk, în vârstă de 54 de ani, folosind denumirea oficială a Războiului rus în Ucraina.

”Drone survolează a nu ştiu câte oară Moscova. Acest lucru provoacă totuşi frică”, declară un student la informatică, Artemi Dulisov, în vârstă de 21 de ani, care a venit cu bicicleta la faţa locului.

Al treilea atqc cu dronă în această săptămână

Acesta este al treilea atac cu drone, în această săptămână, în contextul în care atacurile în interiorul teritoriului rus se multiplică de mai multe săptămâni, cel mai adesea fără să provoace pagube ori victime.

La sfârşitul lui iulie, drone au fost doborâte deasupra cartierului de afaceri din Moscova, în vestul capitalei ruse, soldate cu pagube uşoare la faţada a două blocuri turn.

În mai, două drone au fost doborâte deasupra Kremlinului.

Vineri dimineaţa, Aeroportul Vnukovo de la Moscova şi aeroportul din Kaluga, un oraş situat la sdu-vest de capitala arusă, şi-au oprit o scurtă perioadă de timp zborurile, ca măsură de securitate.

Aceste restricţii au fost ridicate la ora locală 10.50 (şi ora României), potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass.

Armata rusă anunţă o nouă ”îmbunătăţire” a poziţiilor sale în Harkov şi lovirea unor ”mercenari străini” la Zaporojie

Armata rusă anunţă vineri că ”îmbunătăţit” din nou poziţiile în nord-estul Ucrainei, către Kupiansk unde ofensiva trupelor ruse a determinat joi autorităţile ucrainene să evacueze civili, şi dă asigurări că a lovit ”mercenari străini” în sudul Ucrainei, relatează AFP.

”În direcţia Kupiansk, unităţi de asalt ale Grupurilor de luptă Vest (...) şi-au continuat operaţiunile ofensive pe un front larg şi şi-au îmbunătăţit situaţia tactică”, anunţă în raportul său zilnic ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu.

Forţele ruse şi-au ”îmbunătăţit” poziţiile în apropierea satelor Olşana şi Perşotravneve, în regiunea Harkov, potrivit ministerului rus.

Câteva zeci de localităţi din regiunea Harkov, situată în nord-estul Ucrainei, au ordonat joi evacuarea locuitorilor din calea înaintării forţelor ruse.

Armata rusă a fost respinsă din oraşul Kupansk şi din zonă, pe care le ocupa de la începutul invaziei Ucrainei, în urma unui contraatac-fulger ucrainean, în septembrie 2022.

Ea a trecut la atac în această zonă de câteva săptămâni şi revendică cu regularitate cuceriri teritoriale..

Vineri, armata rusă anunţă că a lovit ”mercenari străini” la Zaporojie, la o zi după bombardarea unui hotel, soldată cu moartea a cel puţin o persoană şi rănirea altor 14 în acest oraş situat în sudul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.