Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Date noi despre Criza muncitorilor români arestaţi în Qatar

constructori zidari schele

"Cei 10 muncitori romani arestati vineri in Qatar in contextul unui conflict de munca (izbucnit in urma neachitarii salariilor de catre angajator) au fost eliberati duminica dimineata, fiind asistati in acest sens de catre ambasadorul Romaniei.

Totusi, situatia lor este in continuare dificila, angajatorul solicitand reluarea lucrului - ceea ce lucratorii romani refuza dupa amenintarile la care au fost supusi si dupa doua nopti de arest abuziv. Avand in vedere faptul ca o noua arestare poate fi solicitata oricand, cetatenii romani se afla in acest moment in ambasada Romaniei, solicitand protectie.

Conform informatiilor oferite de lucratori, angajatorul, Mohamed Atwa, nu se afla la primul conflict de munca cu muncitori pe care ii aduce din Romania, fiind cunoscute alte zeci de cazuri de gen despre care comunitatea romanesca din Qatar poate oferi detalii. O ancheta va fi solicitata in acest sens, pentru a elucida legalitatea contractelor utilizate de angajator.

Reprezentantul cetatenilor romani, dl. Mihai Muresan, este dispus sa vorbeasca despre situatia sa si poate fi contactat la numarul de telefon +97433499246.", anunţă Ovidiu Raeţchi, deputat pentru Diaspora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.