Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Date oficiale: Două pub-uri se închid zilnic în Anglia și Țara Galilor

noi.md
pub anglia

Datele oficiale arată că un număr de 230 de pub-uri au dispărut în Anglia şi Ţara Galilor în cel de-al doilea trimestru al acestui an, în creştere cu 50,3% faţă de cele 153 de pub-uri care s-au închis în primul trimestru, din cauza impactului creşterii costurilor şi a presiunilor asupra bugetelor consumatorilor, transmite BBC.

Conform acestor date, care au fost compilate de specialistul în proprietăţile imobiliare comerciale Altus Group, un număr total de 383 de pub-uri au fost demolate sau convertite în alte scopuri în perioada ianuarie-iunie 2023, ceea ce înseamnă că în fiecare zi două pub-uri au dispărut în Anglia şi Ţara Galilor. Aceste cifre arată o accelerare semnificativă a fenomenului, în condiţiile în care un număr de 386 de pub-uri au dispărut pe întreg parcursul anului 2022, conform agerpres.

Numărul total de pub-uri din Anglia şi Ţara Galilor, inclusiv a celor vacante sau a celor oferite spre închiriere, a scăzut până la 39.404 pub-uri la finele lunii iunie 2023.

Preşedintele Altus Group, Alex Probyn, a făcut un apel către ministrul de Finanţe, Jeremy Hunt, să reducă presiunea fiscală în sectorul pub-urilor. Conform prevederilor actuale, firmele care plătesc taxele pe proprietate care se aplică aşa-numitelor "high street firms", cum este cazul pub-urilor şi birourilor, ar urma să fie vizate de o majorare legată de inflaţie începând din luna aprilie 2024, dacă nu va avea loc o intervenţie a Guvernului.

ONG-ul Campaign for Pubs a avertizat că şi pub-urile profitabile riscă să dispară pentru că proprietarii vor să profite de pe urma schimbării destinaţiei sau demolării pub-urilor pentru construcţia de locuinţe. Acest ONG, care are drept obiectiv protejarea şi sprijinirea pub-urilor, a făcut un apel către Guvernul de la Londra să introducă amenzi mai mari pentru "schimbările de destinaţie şi demolările neutorizate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.