Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Datele despre totalul contaminărilor şi al deceselor din Brazilia au fost înlăturate de pe site-ul oficial, după criticile aduse lui Jair Bolsonaro

Operation World
Brazilia

Autorităţile braziliene au decis că nu vor mai raporta totalul contaminărilor cu noul coronavirus şi al deceselor provocate de Covid-19, ci doar datele pentru 24 de ore, după ce preşedintele Jair Bolsonaro a fost criticat în numeroase rânduri pentru felul în care a gestionat criza sanitară, scrie BBC.

Ministerul brazilian al Sănătăţii a transmis că va anunţa doar cazurile şi decesele înregistrate în decurs de 24 de ore, fără să ofere şi totalul acestora, aşa cum fac cele mai multe dintre ţări, potrivit news.ro.

Citește și: Ludovic Orban, surprins în timp ce se ducea la o terasă din Centrul Vechi al Capitalei

Bolsonaro a spus că datele cumulate nu reflectă situaţia curentă.

În prezent, Brazilia este a doua cea mai afectată ţară din lume, cu peste 672.800 de contaminări şi 35.930 de decese asociate Covid-19, potrivit datelor Johns Hopkins University.

Liderul de extremă dreapta a fost criticat pentru că a respins impunerea de măsuri de izolare recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi, vineri, a ameninţat că va retrage ţara din OMS, pe care o acuză de părtinire politică.

Citește și: VIDEO Momente de groază pentru o vloggeriță! A fost bătută cu o rangă în plină stradă de un consilier local

În această perioadă, preşedintele a participat la numeroase adunări ale susţinătorilor lui, ignorând distanţarea fizică recomandată.

Sâmbătă, Ministerul Sănătăţii a înlăturat de pe site-ul oficial datele adunate în ultimele luni privind evoluţia Covid-19 în statele şi oraşele braziliene.

Oficialii au transmis doar că au fost depistate 27.075 de noi cazuri şi înregistrate 904 decese în ultimele 24 de ore, dar şi că 10.209 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 au fost declaraţi vindecaţi.

Citește și: Marcel Vela, precizări despre a treia etapă de relaxare: ‘Vor fi multe surprize plăcute. Nu vreau să spun acum care din ele’

Bolsonaro a scris pe Twitter că „datele cumulate nu reflectă momentul în care se află ţara”, fără a explica de ce au fost înlăturate sau de ce nu vor mai fi anunţate. El a mai spus că vor fi luate măsuri suplimentare pentru „a îmbunătăţi raportarea numărului de cazuri”.

Decizia a fost criticată de presă şi de membrii Congresului. Ea a fost luată după ce, timp de patru zile, consecutiv, Brazilia a raportat peste 1.000 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.