Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Datele personale a peste 20 de milioane de ecuadorieni au ajuns în mediul online: Șapte milioane sunt copii

hackeri

Ecuadorul se confruntă cu o problemă informatică de anvergură, în contextul în care datele personale a peste 20 de milioane de oameni, printre care şi şapte milioane de copii, au ajuns în mediul online printr-un server nesecurizat al unei companii locale de marketing şi analiză, scrie CNBC, potrivit Mediafax.

Populaţia Ecuadorului totalizează aproximativ 16,5 milioane de oameni. Biroul procurorului general de stat a declarat luni că inclusiv persoanele decedate ar putea fi cuantificate ca victime ale acestei crize.

Citește și: Sorina Pintea, criticată DUR după anunțul de suspendare a exportului de citostatice: 'Problema este falsă'

Încă nu se cunoaşte cifra exactă a personelor afectate de scurgerea de date, dar se vehiculează că aceasta cuprinde o paletă destul de largă şi importantă de informaţii printre care se numără numele complete, datele de naştere, CNP-ul, numerele de identificare fiscală, informaţii privind locul de muncă şi numele membrilor familiilor de care aparţin victimele.

Breşa a fost descoperită atunci când firma de securitate informatică vpnMentor lucra la un proiect de rutină, la începutul lunii septembrie.

Reprezentanţii vpnMentor au spus că echipele lor au identificat sursa breşei ca fiind un server localizat în Miami, Florida, care era deţinut de compania ecuadoriană Novaestrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.