Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Datele personale ale persoanelor testate de COVID-19 în Olanda au fost sustrase din programul de urmărire a cazurilor

Medlife
test PCR covid

Informaţii personale ale unui mare număr de persoane care au participat la programul de identificare şi urmărire a cazurilor de COVID-19 din Ţările de Jos au fost sustrase, a anunţat vineri Autoritatea sanitară olandeză (GGD), transmite vineri Reuters.

GGD a confirmat astfel o informaţie apărută în presă conform căreia au fost sustrase date personale şi a prezentat scuze pentru ceea ce s-au dovedit a fi două scurgeri de date separate, potrivit agerpres.ro.

Vezi şi: Raed Arafat dă detalii pas cu pas: Cum s-au desfăşurat evenimentele tragice de la Matei Balş/ VIDEO

Într-o declaraţie, GGD a precizat că nu ştie câţi oameni au fost afectaţi direct de furtul de date, adăugând că ar putea fi vorba despre mii de persoane.

Confirmarea acestui furt de date survine după proteste violente în urma unei decizii guvernamentale de a impune o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, în afară de lockdownul în vigoare de câteva luni pentru a limita răspândirea COVID.

GGD a recunoscut că acum oamenii ar putea ezita să participe la programul de identificare şi urmărire a cazurilor de COVID-19, dar a precizat că va face tot posibilul pentru a recâştiga încrederea opiniei publice. ''Lucrăm îndeaproape cu poliţia, justiţia şi specialiştii în securitate cibernetică'', a adăugat Autoritatea sanitară olandeză.

Această scurgere de date a fost anunţată prima dată de canalul de televiziune RTL. GGD a confirmat că datele includ nume, adrese, numere de telefon, numere de asigurare socială şi rezultate ale testelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.