Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Datoria publică a Bulgariei în 2022 a fost de 22,6% din PIB

coe.int
bulgaria

Datoria publică a Bulgariei în anul 2022 a fost de 37,850 miliarde leva, sau 22,6% din PIB, potrivit cifrelor finale publicate luni de Institutul Naţional de Statistică din Bulgaria, transmite BTA.

Cifrele preliminare, publicate la finele lunii aprilie, arătau că datoria publică a Bulgariei a urcat la 37,848 miliarde leva, sau 22,9% din PIB, conform Agerpres.

Datele finale ale Institutului Naţional de Statistică din Bulgaria mai arată că în 2022 sectorul instituţional a înregistrat un deficit bugetar de 4,859 miliarde leva, sau 2,9% din PIB. Deficitul Guvernului central a fost de 4,678 miliarde leva, sau 2,8% din PIB. Sectorul guvernului local a realizat un surplus bugetar de 442 milioane de leva iar fondul din care este finanţat sistemul asigurărilor sociale a înregistrat un deficit de 623 milioane de leva.

Comparativ, în datele preliminare din aprilie se menţiona că sectorul instituţional a înregistrat un deficit bugetar de 4,648 miliarde leva, sau 2,8% din PIB. Deficitul Guvernului central a fost de 4,457 miliarde leva, sau 2,7% din PIB. Sectorul guvernului local a realizat un surplus bugetar de 424 milioane de leva iar fondul din care este finanţat sistemul asigurărilor sociale a înregistrat un deficit de 614 milioane de leva.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.