Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Datoriile externe ale Ucrainei ar putea fi șterse: solicitarea a fost făcută în Parlamentul European

amazonaws.com
datorie banca

Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care solicită UE să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei pentru războiul său împotriva Ucrainei, precum și să confiște activele înghețate ale oligarhilor ruși.

Parlamentul European a solicitat confiscarea bunurilor oligarhilor ruși înghețați în UE și impunerea de sancțiuni împotriva europenilor, care se află încă în consiliile de administrație ale marilor companii de stat ruse, relatează DW, informează ZN.UA.

Acest lucru este menționat în rezoluția privind consecințele sociale și economice pentru UE ale războiului rus împotriva Ucrainei, adoptată joi, 19 mai, în cadrul unei sesiuni plenare la Bruxelles.

Rezoluția menționează că agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei și sancțiunile impuse din cauza acesteia afectează redresarea economică a UE după pandemie. În același timp, deputații au subliniat că "democrația și libertatea nu pot fi exprimate în termeni monetari sau în confort social" și și-au exprimat solidaritatea cu Ucraina. Rezoluția solicită anularea datoriilor Ucrainei și solicită Uniunii Europene să lucreze la un fond de solidaritate pentru această țară.

Rezoluția spune că programele financiare existente ale UE s-ar putea să nu fie suficiente pentru a face față consecințelor războiului. Printre altele, deputații europeni propun crearea unui fond pentru autonomia strategică a Europei, din care ar trebui finanțate infrastructura energetică transfrontalieră și energia din surse regenerabile.

Parlamentul European a solicitat, de asemenea, confiscarea bunurilor înghețate ale oligarhilor ruși, "în conformitate cu legislația UE". Reamintim că, în prezent, Comisia Europeană încă lucrează doar la posibilitățile juridice ale unei astfel de confiscări.

Senatul SUA a aprobat alocarea de asistență pentru Ucraina pentru 40 miliarde dolari. De asemenea, și țările G7 vor dona 18,4 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.