Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Datorită lui, eu trăiesc acum!' - Cum a fost salvată o pacientă cu o afecțiune gravă

Radu Pop
rinichi sanador

Alexandra, o pacientă în vârstă de 71 ani, a fost diagnosticată cu o afecțiune renală gravă – pionefroză, care, în lipsa tratamentului, i-ar fi pus viața în pericol.

„După două intervenții din anul 2019, când chirurgii au încercat să-mi salveze mai multe organe (colonul, rinichiul stâng și vezica biliară), a urmat o perioadă lungă de recuperare, cu controale periodice de monitorizare. Situația, însă, s-a agravat recent”, povestește pacienta.

Pionefroza este o infecție, care, netratată, duce la distrugerea rinichiului, cu acumulare de puroi. O complicație majoră, care, de multe ori, are nevoie de intervenție de urgență, pentru că rinichiul poate fi afectat în totalitate și trebuie înlăturat.

„Am sunat într-o dimineață la SANADOR, eram în stare gravă, iar ulterior am fost adusă cu salvarea la Spitalul Clinic SANADOR. În urma efectuării unei ecografii renale și a unei tomografii abdominale, s-a decis intervenția de urgență”, își amintește Alexandra.

Diagnosticul de pionefroză stângă a venit la câțiva ani după un alt diagnostic nefast, cancer de ovar, pentru care pacienta fusese deja operată. Astfel, femeia a fost supusă unei noi intervenții chirurgicale, o nefrectomie totală stângă, rinichiul distrus fiind cel stâng.

Operația, efectuată în regim de urgență, a fost realizată de echipa medicală condusă de Conf. Dr. Marcian Manu, șeful Secției de Urologie din Spitalul Clinic SANADOR. Totul a decurs fără probleme, intervenția finalizându-se cu succes. Post-operator, evoluția Alexandrei a fost una favorabilă, fără complicații, pacienta fiind externată la patru zile după operație.

„Am dat peste niște oameni așa cum nu mi-am putut imagina că mai există. Sunt o norocoasă. În primul rând, vreau să îi mulțumesc domnului Conf. Dr. Marcian Manu. Este un profesionist desăvârșit. Datorită lui, eu trăiesc acum. El este medicul care își demonstrează vocația zilnic. Întregul personal medical a fost alături de mine, mi-a dat curaj, am simțit grijă, ceea ce denotă că într-adevăr își fac meseria cu pasiune”, conchide pacienta.

Indicația pentru nefrectomie este stabilită în momentul în care un rinichi este atât de afectat, încât nu mai poate fi recuperat și nici nu mai poate fi păstrat. Cu alte cuvinte, când este compromis din punctul de vedere al funcționalității sale. O astfel de procedură este utilizată și în cazul unor tumori renale. Este foarte important ca celălalt rinichi să fie sănătos, astfel încât funcția renală generală a pacientului să nu fie afectată.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu afecțiuni urologice au acces la consultații de specialitate, analize de laborator și investigații imagistice performante – ecografie renală, tomografie computerizată, examen RMN, cistoscopie, pentru stabilirea unui diagnostic rapid și precis. Serviciile medicale sunt asigurate de medici foarte bine pregătiți și cu o vastă experiență, totul în beneficiul pacienților. Atunci când există indicații pentru tratament chirurgical, ori de câte ori este posibil, sunt efectuate intervenții minim invazive, cu avantaje multiple pentru pacienți: incizii de dimensiuni reduse, risc de complicații redus, recuperare rapidă și spitalizare de scurtă durată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.