Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Datorită vaccinului, se vede luminița de la capătul tunelului: Numărul de infectări au scăzut cu 95% în azilurile din Spania

mediafax.ro
test COVID-19

Numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut cu 95% între ianuarie şi februarie în azilurile din Spania, după începerea administrării celei de-a doua doze a vaccinurilor dezvoltate împotriva acestei maladii, potrivit unui raport guvernamental, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Azilurile spaniole, unde primul val al pandemiei a provocat numeroase victime, au recenzat 4.439 de cazuri de COVID-19 între 18 şi 24 ianuarie, comparativ cu 214 cazuri între 15 şi 21 februarie, precizează un raport realizat de Institutul pentru Vârstnici şi Servicii Sociale (IMSERSO), organism care aparţine de Guvernul Spaniei, publicat marţi seară.

Numărul morţilor confirmaţi cu COVID-19 a scăzut cu 77% în aceeaşi perioadă în azilurile spaniole, ajungând la 157 de la 673.

Această scădere dramatică a cazurilor de infectare şi a deceselor din aziluri a coincis cu începerea administrării, la jumătatea lunii ianuarie, a celei de-a doua doze de vaccinuri anti-COVID-19. Campania de vaccinare a demarat la sfârşitul lunii decembrie în Spania cu imunizarea rezidenţilor din aziluri şi a personalului îngrijitor din aceste stabilimente.

Ea intervine şi pe fondul unei scăderi nete la nivel global a numărului de cazuri în ţările în care înăsprirea restricţiilor sanitare din ultimele săptămâni a permis limitarea celui de-al treilea val al pandemiei.

Citește și: Experții OMS anunță că UN SFERT din populația lumii va avea probleme cu auzul în următorii ani

În acel raport, Guvernul spaniol a precizat pentru prima dată numărul - 29.408 - deceselor de COVID-19 în azilurile naţionale, confirmate printr-un test sau suspecte, de la începutul pandemiei.

Spania, una dintre cele mai afectate ţări europene de pandemia de COVID-19, a recenzat oficial aproape 70.000 de decese confirmate şi peste 3 milioane de infectări cu virusul SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei.

Unele dintre regiunile spaniole, unităţi teritoriale care deţin anumite competenţe în materie de sănătate, anunţau deja numărul deceselor confirmate în azilurile de pe teritoriile lor, însă Guvernul de la Madrid promitea de câteva luni că va comunica un număr centralizat.

La începutul lunii decembrie, un alt raport guvernamental estima că între 47% şi 50% dintre decesele din primul val al epidemiei au avut loc în aziluri. Acel număr ridicat de decese le-a făcut pe rudele persoanelor decedate să depună numeroase plângeri în justiţie.

Peste 1,2 milioane de persoane au primit deja în Spania ambele doze ale unui vaccin dezvoltat împotriva COVID-19. Guvernul spaniol, condus de Pedro Sanchez, doreşte să vaccineze 70% dintre cei 47 de milioane de locuitori ai ţării până la sfârşitul verii anului 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.