Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daune la stadionul Azteca, după cutremurul din Mexic

abnews24.com
mexic

Miticul stadion Azteca din Mexic a fost afectat de cutremurul de 7,1 grade, meciul dintre Club America şi Cruz Azul fiind amânat. Terenul Azteca a fost primul care a găzduit două finale ale Cupei Mondiale în 1970 şi 1986. Arena are o capacitate de 87.000 de spectatori.

Un cutremur puternic a fost resimţit la Ciudad de Mexico, unde clădiri au fost zdruncinate puternic marţi, ziua în care capitala marchează un seism din 1985 soldat cu pagube importante. Mii de oameni au fugit din clădiri de birouri, în centru, pe bulevardul Reforma, în timp ce alarme urlau, iar traficul s-a oprit la Monumentul Îngerul Independenţei. În cartierul Roma, afectat grav de cutremurul din 1985, s-au desprins tencuieli şi cărămizi de pe faţadele unor clădiri şi au căzut în stradă. Doi bărbaţi încercau să calmeze o femeie, aşezată pe un scaun în stradă, aparent rănită la un genunchi.

Într-o piaţă aflată în apropiere un muncitor cerea să nu se fumeze pentru că misrosea a gaze naturale. Institutul american de geofizică USGS a anunţat că seismul a avut magnitudinea de 7,1, iar epicentrul a fost localizat în apropiere de oraşul Raboso, situat în provincia vecină Puebla, la aproximativ 123 de kilometri sud-est de Ciudad de Mexico. Potrivit agenţiei mexicane de seismologie, cutremurul a avut o intensitate de 6,8, iar epicentrul acestuia a fost localizat la est de capitală, în statul Puebla.

Guvernatorul statului Puebla Tony Galil a anunţat pe Twitter că unele clădiri au fost avariate în oraşul Cholula şi că s-au surpat turle de biserică. Fotografii au căzut de pe pereţi, obiecte se zdruncinau pe suprafeţe plane, iar monitoare de computer au căzut de pe birouri, potrivit unor imagini postate pe reţele de socializare. Unele persoane s-au băgat sub birouri pentru ca să se protejeze. Marţi, mai devreme, în clădiri din întregul oraş au avut loc exerciţii de pregătire pentru cutremure, marcându-se astfel cutremurul din 1985. Mare parte din Ciudad de Mexico a fost construit pe locul unui fost lac, iar solul amplifică undele seismice până la sute de kilometri distanţă, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.