Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

David Cameron, apel disperat către parlamentarii britanici: 'Să luptăm împreună'

David Cameron

Premierul britanic David Cameron i-a îndemnat pe deputaţi, într-un discurs susţinut miercuri în parlamentul de la Londra, să 'lupte împreună' pentru a obţine reforme ce ar permite Marii Britanii să rămână într-o Uniune Europeană reformată, informează AFP.

'Dacă vreţi să puneţi capăt obiceiului de a da fără a primi, dacă vreţi să scoateţi Marea Britanie dintr-o uniune tot mai strictă, dacă doriţi echitate între membri şi non-membri ai zonei euro şi dacă vreţi o Europă mai competitivă, să ducem această luptă împreună', a subliniat premierul britanic, la o zi după publicarea unui proiect de reformă susţinut de Consiliul European. 'Momentul deciziei se apropie', a subliniat David Cameron, care a venit să pledeze în faţa parlamentarilor în favoarea proiectului de acord dezvăluit de UE şi care a fost criticat de euroscepticii şi de presa din Marea Britanie. 'Am făcut progrese semnificative în cele patru cereri ale noastre de reforme, însă rămâne mult de lucru şi va trebui să dăm dovadă de hotărâre şi de răbdare', a mai spus premierul britanic.

David Cameron încearcă să-şi convingă compatrioţii să voteze pentru rămânerea în 'UE reformată', în timpul unui referendum ce ar putea fi organizat începând cu luna iunie. Fără a confirma această pistă, el a lăsat să se înţeleagă că va privilegia data de 23 iunie, ca răspuns la îngrijorările scoţienilor, galezilor şi nord-irlandezilor privind o apropiere prea mare de data alegerilor regionale, la 5 mai. Proiectul de acord dintre UE şi Marea Britanie trebuie să fie trecut în revistă de celelalte 27 de state membre ale UE, în timpul unui summit care va avea loc în 18-19 februarie la Bruxelles. UE a dezvăluit marţi aceste propuneri pentru a evita un 'Brexit', punând pe masă inclusiv o 'frână de urgenţă' pentru ca Londra să poată tăia ajutoarele sociale pentru muncitorii intra-europeni şi garanţii pentru ca economia britanică să nu sufere de pe urma întăririi euro, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.