Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

David Cameron are temeri: Ce vrea de la cei care vor negocia pentru Marea Britanie

Gov.uk
David Cameron

Premierul britanic David Cameron a declarat că este în interesul fundamental al Marii Britanii să rămână foarte aproape de Uniunea Europeană atunci când renegociază o nouă relaţie cu blocul comunitar pe care a decis să-l părăsească prin votul la referendumul de luna trecută, relatează luni Reuters.

Totodată, Cameron a afirmat că Marea Britanie trebuie să accepte realitatea votului şi să-l facă să funcţioneze, inclusiv prin construirea unei noi relaţii cu partenerii săi europeni.

Citește și: Ele sunt femeile cu cei mai mari și mai mici sâni: Locul ocupat de românce

"Cele mai importante decizii strategice vor reveni viitorului premier, însă acţiunile pregătitoare sunt în curs de desfăşurare", a mai spus el.

"Tot ceea ce pot spune despre rezultat este că, în opinia mea, este în interesul nostru naţional şi economic fundamental să rămânem foarte aproape de Uniunea Europeană pentru comerţ, pentru afaceri, pentru securitate, pentru cooperare. Deci, acesta să fie obiectivul nostru", a mai spus Cameron.

Citește și: UDMR dă semnalul : Cioloş, bun de premier si dupa alegeri

Pe 23 iunie, 17,4 milioane de britanici au votat în favoarea ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană (adică 51,9%) faţă de 16,1 milioane care au votat pentru rămânerea în UE. Participarea a fost de 72,2%.

Acest vot a antrenat demisia prim-ministrului David Cameron, al cărui succesor urma să fie desemnat în 9 septembrie. Secretarul de stat Andrea Leadsom şi-a anunţat luni retragerea din competiţia pentru conducerea Partidului Conservator, ministrul de interne Theresa May rămânând singurul candidat, informează agerpres.ro.

Citește și: Culise despre cartea lui Becali si anchetarea Mitropolitului Ardealului

Noul premier va avea responsabilitatea de a activa Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, care reglementează procedura de ieşire din UE şi fixează un termen de doi ani pentru ca această separare să fie finalizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.