Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

David Cameron dezminte că ar demisiona din funcție

davidcameron

Premierul britanic David Cameron nu va demisiona din functie în 2019, cu un an înainte de încheierea celui de-al doilea mandat, a declarat joi o sursa din guvern, dezmintind astfel o informatie aparuta într-o publicatie apropiata conservatorilor, relateaza Reuters.

Înaintea alegerilor legislative din luna mai, în care Partidul Conservator a obtinut o majoritate nesperata, David Cameron, în functie din 2010, a exclus sa încerce obtinerea unui al treilea mandat. El a afirmat ca vrea sa îsi duca la capat al doilea mandat, care expira în 2020, când este programat urmatorul scrutin parlamentar.

Cu toate acestea, publicatia The Spectator, apropiata de Partidul Conservator, a scris ca David Cameron a ales o data mai timpurie pentru plecarea sa. 'Celor mai apropiati aliati ai sai în Downing Street li s-a spus ca (premierul) intentioneaza sa-si anunte plecarea în primavara lui 2019', a scris editorul politic, într-un articol.

Informatia a fost însa dezmintita de o sursa din guvern, citata de Reuters. 'Prim-ministrul a fost clar si neechivoc în aceasta privinta. Va avea un mandat întreg, a fost anuntat public si asa ramâne', a declarat sursa.

În primavara, David Cameron i-a indicat printre succesorii sai posibili pe Theresa May, actualul ministru de interne, Boris Johnson, primarul Londrei, si George Osborne, ministrul de finante.

Potrivit The Spectator, o posibil candidata ar putea fi si Nicky Morgan, în prezent ministru al educatiei. Decizia 'va depinde mult de familia mea', a precizat Nicky Morgan pentru publicatia mentionata.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.