Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

David Cameron, după ce tabăra Brexit are 51%: 'A ieși din UE e a dezerta, ori noi nu abandonăm'

Gov.uk
David Cameron

Cu 14 zile înainte de referendumul privind menţinerea sau nu a Marii Britanii în Uniunea Europeană, premierul David Cameron a făcut apel la britanici, într-o apariţie la postul ITV, să nu aleagă 'mica Anglie a lui Nigel Farage', relatează AFP.

Liderul partidului eurofob UKIP, Nigel Farage, şi premierul conservator au participat la două sesiuni succesive de întrebări şi răspunsuri separate cu publicul pe postul privat de televiziune britanic.

Citește și: PNL ramane consecvent: merge tot cu looser-ii!

Această luptă de idei s-a finalizat la ora locală 22:00, cu doar două ore înainte de închiderea, la miezul nopţii, a înscrierilor pentru votul de la 23 iunie, în contextul în care o participare scăzută la urne ar favoriza tabăra Brexit, mai mobilizată.

Luni, conform mediei rezultatelor a zece ultime sondaje stabilită de site-ul WhatUKThinks, tabăra Brexit era dată posibilă învingătoare, cu 51% din voturi, însă marţi, aceeaşi medie plasa din nou în frunte tabăra care luptă pentru rămânerea în UE, cu 51%.

Citește și: Topul țărilor cu cei mai mulți condamnați la moarte: SUA, alături de state totalitare

"Mă tem cu adevărat că, dacă vom ieşi, vom vedea cum economia noastră va avea de suferit. Aş spune că cel mai bun lucru care trebuie făcut, alegerea pe care trebuie să o facă britanicii este să se lupte pentru o Mare Britanie în UE, şi să nu aleagă opţiunea micii Anglii a lui Nigel Farage", a concluzionat David Cameron.

Premierul, care a avut ca misiune, în această intervenţie, să îi îndemne pe britanici să se înscrie pentru a vota şi să îi convingă pe cei 10% indecişi de beneficiile rămânerii în UE, a atras atenţia asupra 'iluziei suveranităţii' regăsite în cazul unui Brexit.

Citește și: Profesoara porno din Iași lovește din nou: Imagini 18+ cu profa de geografie

Ţinându-se tare pe poziţie, în pofida atacurilor repetate ale publicului privind incapacitatea sa de a limita imigraţia, David Cameron a mai afirmat că "a ieşi (din UE) înseamnă a abandona, şi nu cred că noi suntem dezertori".

În acelaşi timp, el a invocat şi 'consensul' în jurul ideii că Brexit-ul ar însemna un risc major pentru economia britanică.

Citește și: Momentul în care o panteră neagră atacă un bărbat / VIDEO

Anterior, Nigel Farage, combativ, a jucat registrul patriotic, arătându-şi paşaportul şi făcând apel ca el să redevină britanic.

"Suntem britanici, suntem mai buni de atât, nu ne vom lăsa intimidaţi de nimeni, şi în special de non-alesul Jean-Claude Juncker (preşedintele Comisiei Europene - n.r.), oricât de şarmant ar fi el", a spus Farage, după ce a prezentat problemele care, în viziunea sa, sunt legate de o imigraţie scăpată de sub control.

Citește și: Netflix si Game of Thrones au inlocuit sexul/ VIDEO (18+)

În total vor avea loc opt dezbateri televizate care ar urma să permită prezentarea argumentelor celor două tabere. Ultimele două dezbateri vor avea loc la 21 şi 22 iunie, una pe Wembley Arena, în faţa a 6.000 de persoane, şi cealaltă la postul Channel 4, scrie agerpres.ro.

Citește și: Fără pic de rușine: Doi tineri fac sex în metrou / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.