Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

David Davis, scenarist la 'The Bob Newhart Show' şi 'Taxi', a murit

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

David Davis, veteran scenarist care a creat în parteneriat seriale de comedie precum "The Bob Newhart Show" şi "Taxi", a murit la 4 noiembrie în Los Angeles, la vârsta de 86 de ani, anunţă Variety.

Moartea lui Davis a fost confirmată sâmbătă de fiica sa, Samantha Davis-Friedman, scrie news.ro.

Davis era cunoscut pentru munca sa la MTM Television. A scris pentru "The Mary Tyler Moore Show" şi "Rhoda", pe lângă faptul că a ajutat la crearea a două sitcom-uri din Hall of Fame.

După ce a renunţat la scris în 1979, Davis a lucrat în calitate de consultant la proiecte de televiziune şi film, inclusiv la serialul ABC "Phenom" şi la filme precum "Broadcast News" din 1987 şi la producţia câştigătoare de Oscar din 1983 "Terms of Endearment".

Născut în Brooklyn în 1936, Davis şi-a început acitvitatea în televiziune ca supervizor de scenarii la comedii de la începutul anilor 1960 precum „The Many Loves of Dobie Gillis" şi episodul pilot pentru "Gilligan’s Island”.

La mijlocul anilor 1960 a devenit producător asociat la seriale precum "My Mother the Car" şi "He and She", din 1967, comedie cu Richard Benjamin şi Paula Prentiss.

Davis a participat la crearea "Bob Newhart Show" pentru Newhart. Serialul a fost difuzat pe CBS din 1972 până în 1978. Davis a continuat cu "Taxi", care a fost difuzat din 1978 până în 1983 (la început pe ABC şi în ultimul sezon pe NBC). Apreciatul serial a fost creat de Davis împreună cu James L. Brooks, Stan Daniels şi Ed. Weinberger.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.