Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit 'părintele' serialului-fenomen Dallas. Cine a fost David Jacobs

michaelfairmantv.com
Dallas

Creatorul serialului Dallas, David Jacobs, a murit duminica trecută, la vârsta de 84 de ani, într-un centru medical, după ce s-a luptat cu Alzheimer timp de mai mulţi ani, a anunțat miercuri fiul său Aaron în revista Variety, conform news.ro.

„A avut recent o serie de infecții care au tot recidivat și care i-au provocat decesul”, a adăugat fiul său.

David Jacobs a creat telenovela americană „Dallas”, care a fost difuzată timp de 14 sezoane, între 1978 şi 1991. Cu Larry Hagman, Linda Gray și Patrick Duffy printre actori, drama despre o familie petrolieră din Texas a devenit un fenomen cultural și a fost emisiunea numărul 1 la TV în America, iar ulterior în afara Statelor Unite.

Ultimul episod al sezonului din 1979-1980 a fost „Who Shot JR?”, cel mai vizionat episod din istoria televiziunii până la acea vreme. Serialul a continuat cu peste 350 de episoade în 14 sezoane, încheindu-se în 1991 și a fost nominalizat la Emmy pentru cel mai bun serial-dramă în 1980 și 1981.

A dat lovitură după lovitură

content-image

Pe lângă „Dallas”, David Jacobs el a mai creat și alte seriale de mare succes precum „Knots Landing” sau serialul western „Paradise” (1988-1991).

Printre celelalte credite de scenarist se numără „Four Corners”, „Family”, „Dallas: The Early Years”, „Kingston: Confidential” şi „Bodies of Evidence”.

Jacobs a fost producătorul executiv al serialelor „Lois & Clark: The New Adventures of Superman” şi „Homefront” de la ABC, pentru care a obţinut două nominalizări la Emmy.

Născut la 12 august 1939, în Baltimore, Jacobs a obţinut o diplomă BFA la Maryland Institute College of Art şi un master în istoria artei la Hunter College din New York. A scris mai multe cărţi, printre care „Master Painters of the Renaissance”, din 1968, şi „Chaplin, the Movies & Charlie”, din 1975, şi a scris pentru publicaţii precum Esquire, Newsweek, Holiday şi New York Times Magazine. A lucrat, de asemenea, ca redactor de articole pentru American Heritage.

Are trei copii din două căsnicii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.