Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

David Popovici scrie istorie! A câștigat titlul mondial și la 100 m liber

David Popovici

David Popovici scrie istorie la Campionatele Mondiale de Natație din Ungaria. După titlul mondial la 200 m liber, românul de doar 17 ani, care deja este idolul multor tineri din România, a cucerit și aurul la 100 m liber cu 47.58.

Sportivul român a concurat de pe culoarul 4.

Pe locul doi s-a clasat francezul Maxime Grousset, cu timpul 47.64, iar podiumul a fost completat de canadianul Joshua Liendo Edwards, cu timpul 47.71.

David Popovici a câştigat la Budapesta şi medalia de aur la 200 m liber, cu timpul 1:43.21, de asemenea record mondial la juniori.

Înainte de 2022, România a mai obţinut doar de două ori în istorie aurul mondial la nataţie: Tamara Costache (1986 - 50 m liber) şi Diana Mocanu (2001 - 200 m spate).

David Popovici a fost desemnat de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern sportivul anului în 2021, alături de el fiind desemnat sportivul anului şi Robert Glinţă.

În 2021, la JO din Japonia, David Popovici a încheiat pe locul 4 proba de 200 m liber şi pe poziţia a şaptea, cea de 100 m liber, iar la Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 metri), el a câştigat medalia de aur în proba de 200 m liber.

În plus, la Europenele de înot pentru juniori de la Roma, David Popovici a câştigat aurul la 100 m liber (cu nou record mondial), 200 m liber (nou record mondial în semifinale) şi 50 m liber, precum şi o medalie de argint în proba masculină de ştafetă 4x100 m liber, alături de Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.