Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

David Popovici, elogiat în presa internațională: Începe o nouă eră

David Popovici

David Popovici începe o eră la Budapesta. Înotul lui nu are limite, parcă ar fi venit dintr-un viitor în care oamenii sunt amfibieni, scrie cotidianul spaniol AS despre sportivul român, potrivit news.ro.

"Românul în vârstă de 17 ani a câștigat aurul în proba de 200 de metri liber cu un nou record mondial de juniori. El este al patrulea cel mai rapid înotător din istorie în această probă. Acesta este David Popovici, înotătorul român care transformă toată proiecția în realitate.

Și viitorul lui arată înspăimântător! În finala de la 200 de metri, a agățat aurul cu o altă mușcătură de rechin gigantică: 1:43,21. Popovici începe o nouă eră la Budapesta. Înotul lui nu are limite, de parcă ar fi venit dintr-un viitor în care oamenii sunt amfibieni.

Românul alunecă prin bazin cu puțin efort, fără să ridice apa sau să schimbe ritmul, cu o naturalețe uimitoare. Face parte din acel grup de sportivi care impresionează când sunt văzuți în direct. De aceea, din prima clipă, sala din Budapesta și-a pus ochii pe acel bărbat înalt, brunet, cu aspect încă tineresc. Aurul a fost cucerit cu 1:43,21, la o distanță uriașă de mai bine de o secundă de coreeanul Hwang Sun-woo (1:44,47)", au notat jurnaliștii spanioli.

Publicația americană Swimming World Magazine este de părere că este la fel de talentat precum celebrii Michael Phelps (36 de ani) și Ian Thorpe (39 de ani), două nume uriașe în natație.

"La 17 ani l-a întrecut pe Tom Dean în penultimul sfert, iar apoi a obținut victoria și a devenit primul român care se clasează în vârful podiumului.

Este un talent rar. Gândiți-vă la nume precum Michael Phelps sau Ian Thorpe. Dintr-un talent interesant, Popovici s-a transformat într-un adevărat concurent la medalii pe cea mai mare scenă a acestui sport"

David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 100 metri liber la Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta.

Popovici a terminat seria de calificare pe primul loc, cu 46.70 secunde, cel mai bun timp din calificări.

Semifinalele sunt programate în această seară, de la orele 19:26 şi 19:31, ora României.

Luni, David Popovici a ocupat locul 1 la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta.

David şi-a "spulberat" adversarii şi a reuşit timpul de 1:43.21, record mondial la juniori, la doar 17 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.