Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De câte ori trebuie să mănânce o pisică pentru a fi sănătoasă?

Lenda
pisica

Alegerea hranei potrivite pentru pisica ta este o chestiune importantă dacă vrei să crească sănătoasă, puternică și fericită, dar nu este singurul aspect de care ar trebui să ții cont. Cantitatea de mâncare pe care i-o oferi este esențială pentru a împiedica pisica să devină supraponderală sau, dimpotrivă, să ai aibă lipsă de nutrienți, mai ales dacă este o pisică sterilizată.

În general, pisicile nu mănâncă mai mult decât este necesar, deoarece sunt mai independente decât câinii, dar este indicat să-i monitorizezi cantitatea de mâncare.

Iată câteva recomandări cu privire la de câte ori ar trebui să mănânce o pisică și alimentele care nu ar trebui incluse în dieta sa.

Este important să oferi pisicii o cantitate potrivită de hrană, la intervale de timp adecvate. Acest lucru este însă unul complicat, deoarece nevoile nutriționale variază de la pisică la pisică. Cu toate acestea, există puncte cheie pe care ar trebui să le respecți pentru a ști cât de des să-ți hrănești pisica:

-       Ține cont de cantitățile trecute pe conserve și pungile cu hrană uscată.

-       Monitorizează-i starea fizică, cântărind pisica fiecare două luni pentru a ajusta rația recomandată.

-       Împarte-i porția zilnică în două. Cu alte cuvinte, pisica va primi o anumită cantitate de mâncare, de două ori pe zi, la anumite ore.

-       Cere ajutorul medicului veterinar pentru a menține greutatea ideală a animalului tău de companie, deoarece acest lucru îi va prelungi viața și bunăstarea.

-       Reține că, în funcție de înaintarea în vârstă, trebuie să îi schimb tipul de hrană. Întreabă medicul veterinar care este cea mai bună hrană în funcție de vârsta sa.

Dacă îi schimbi mâncarea, fă acest lucru treptat (pe o perioadă de 7 zile). Amestecă-i mâncarea veche cu proporții crescânde din noul sortiment de hrană.

Pe de altă parte, este important să îți amintești că există mai multe tipuri de hrană pentru pisici, așa că întreabă medicul veterinar care este cea mai bună hrană în funcție de starea sa de sănătate.

Cantitate ideală de mâncare per porție

Cantitatea de mâncare per porție o poți găsi pe punga de mâncare.

De asemenea, ține cont că, după ce pisica ajunge la maturitate, cantitatea de mâncare oferită se stabilește în funcție de greutatea pisicii. Indicațiile generale pentru cantitatea de mâncare zilnică sunt următoarele:

-           Dacă pisica ta adultă cântărește 4 kg, ar trebui să îi dai între 200 și 250 g;

-           Dacă cântărește 5 kg, între 250 și 300 g;

-           Dacă cântărește 6 kg, între 290 și 330 g;

-           Dacă cântărește 7 kg, între 310 și 375 g;

-           Dacă cântărește 8 kg, între 340 și 410 g;

-           Dacă cântărește 9 kg, între 390 și 460 g;

-           Dacă cântărește mai mult de 10 kg, între 410 și 570 g.

Ce ar trebui să mănânce pisicile?

Cea mai bună hrană pentru pisici este cea Premium sau Super Premium, întrucât conține nutrienții necesari pentru o dezvoltare corespunzătoare.

De exemplu, hrana naturală pentru pisici de la Lenda conține minerale, vitamine, probiotice în proporții adecvate. Este o hrană naturală care asigură toate  nevoile nutriționale ale pisicilor.

Totodată, este lipsită de ingrediente modificate genetic și nu conține nici hormoni. În plus, această hrană este pregătită în facilități controlate riguros.

Pe de altă parte, poți completa acest tip de hrană cu câteva alimente precum morcov, măr, bucăți de carne de pui de înaltă calitate, dar și vită, curcan sau pește, gătite anterior sau congelate timp de câteva ore pentru a elimina posibilele bacterii.

Ce nu pot mânca pisicile?

Nu ar trebui să incluzi niciodată în dieta pisicii resturi de alimente, concentrate de calitate scăzută sau produse precum ciocolată, cârnați, nuci, întrucât sunt toxice pentru ele.

Consecințele excesului sau deficitului de hrană

Excesul sau deficitul de hrană pot duce la probleme de obezitate sau de malnutriție, la boli care îi afectează calitatea vieții. Unele dintre bolile care îi pot pune pisicii viața în pericol sunt diabetul, gastrita sau cele cardiovasculare.

Prin urmare, ai mare grijă cum îți hrănești pisica și ce fel de hrană îi oferi. Doar hrana de cea mai bună calitate o poate ajuta să aibă parte de o viață lungă și frumoasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.