Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a ales un tânăr să calce pe urmele tatălui său preot: Doar preoții Îl țin pe Hristos în palme

Grigorie Pijin, student la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, a continuat seria sa de interviuri intitulată „D’ale copiilor de preoți” cu Justinian Teofan Curelariu, coleg de facultate cu el. Acesta povestește cum este să crești într-o familie de cleric și de ce a ales aceeași vocație ca și tatăl lui, potrivit basilica.ro.

Justinian a spus că a ales vocația preoțească, la fel ca și tatăl său, fiindcă „doar preoții Îl țin pe Hristos în palme la fiecare Sfântă Liturghie”.

„Am crescut în Biserică, însă niciodată nu mi-a părut slujba mai frumoasă ca în momentul în care preotul cu mâinile întinse se roagă pentru coborârea Sfântului Duh”, a adăugat el. „E o emoție care nu se poate compara.”

La întrebarea cum să îi ajutăm pe tineri să se apropie de Dumnezeu, tânărul a răspuns cu un citat din Steinhardt:

„Nimeni să nu silească pe aproapele său, nici măcar pentru a-i face un bine. Nici Domnul nu intră nechemat”.

Citește mai multe despre tratamentul anevrismului de aortă toracică (TEVAR)

Mântuitorul îi iubește pe tineri și toți cei pe care i-a înviat erau tineri, a afirmat el.

Justinian a mai declarat că cel mai mult s-a dezvoltat prin interacțiunea cu familia și prietenii. „Am învățat că, indiferent cu ce om vii în contact, mereu va avea ceva ce tu nu ai și de la care poți să înveți acel ceva.”

Și voluntariatul a jucat un rol important în dezvoltarea lui a mai spus studentul teolog, care este membru al Asociației Tineretul Ortodox Român (ATOR).

„Cred ca participarea unui tânăr în astfel de asociații are un mare impact asupra vieții acestuia. Am cunoscut câțiva tineri care au ales viața (da, unii au renunțat la ideea unui suicid), tocmai pentru ca au intrat într-o asociație unde au cunoscut oameni ce i-au salvat.”

El mai spune că întemeierea unei familii este un pas firesc pentru orice tânăr, dar care trebuie făcut fără a forța lucrurile. „Bianca mi-a dat curaj, pentru că aici foarte mult contează pe cine ai alături”, a spus el despre soția sa. „Este important ca ceea ce simți să fie cât mai sincer.”

Prin seria de interviuri „D’ale copiilor de preoți”, publicată pe blogul personal Lucruri bune de știut, autorul, Grigorie Pijin, își propune să sondeze atmosfera din familiile slujitorilor altarului, modul în care se raportează copiii de preoți la statutul lor, dar și atitudinea societății față de ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.