Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a expulzat Norvegia 15 diplomaţi ruși

freepressjournal.in
spion

Cincisprezece diplomaţi ruşi expulzaţi de Norvegia în această săptămână au încercat să recruteze surse, să intercepteze comunicaţiile şi să cumpere tehnologie avansată, a declarat vineri poliţia de securitate norvegiană PST, citată de Reuters, conform Agerpres.

Adevăraţii angajatori ai diplomaţilor sunt serviciile ruse de informaţii GRU, FSB şi SVR, a spus şeful de contrainformaţii PST, Inger Haugland, într-o conferinţă de presă.

"Acest lucru scade ameninţarea din partea serviciilor secrete ruseşti în Norvegia prin reducerea permanentă a numărului ofiţerilor de informaţii care operează sub acoperire diplomatică", a mai declarat Haugland despre expulzări.

Decizia Norvegiei marchează cea mai mare expulzare de diplomaţi ruşi din această ţară şi este cea mai recentă dintr-o serie de astfel de măsuri luate de ţările occidentale de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Moscova.

Rusia a anunţat joi că va răspunde expulzărilor.

Norvegia, membru NATO, are graniţă cu Rusia în Arctica. Ţara şi-a sporit securitatea de la începutul războiului în Ucraina, în special în jurul instalaţiilor sale de petrol şi gaze şi este acum cel mai mare furnizor de gaze al Europei, după scăderea fluxului din Rusia, aminteşte Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.