Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari pentru Facebook și pe bursă - Ce s-ar afla în spatele căderii platformelor Whatsapp, Instagram și Messenger

Business Insider
facebook

Serviciile companiei Facebook Inc. s-au confruntat luni seara cu probleme majore, la finalul unei zile deja dezastruoase pentru rețeaua socială.

Acțiunile Facebook au scăzut cu până la 6%, până la un minim intraday de 323 USD, care ar fi cel mai grav declin al acestora într-o singură zi, de la o scădere de 6,3% înregistrată la 30 octombrie 2020. Acțiunile au depășit o pierdere de 1,5% pe Indicele S&P 500 SPX și o pierdere de 2,3% la indicele compozit Nasdaq, notează marketwatch.com.

Declinul a urmat difuzării televizate a acuzațiilor unui denunțător potrivit căruia rețeaua de socializare a plasat profiturile înainte de siguranță. Duminică târziu, o televiziune de știri din SUA a intervievat o fostă analistă Facebook, Frances Haugen, care susține că gigantul social-media a înșelat investitorii cu privire la modul în care a gestionat discursul urii și dezinformarea pe platforma sa.

Haugen a furnizat mii de pagini de documente către The Wall Street Journal, care a stat la baza seriei The Facebook Files a publicației. Haugen este programată să depună mărturie în fața Congresului marți dimineață.

La toate acestea s-a adăugat o întrerupere pe scară largă a serviciilor Facebook, inclusiv Instagram și WhatsApp, care a început chiar înainte de prânz, în SUA.

Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat problemele pe Twitter.

„Suntem conștienți de faptul că unii oameni au probleme cu accesarea aplicațiilor și produselor noastre”, a spus purtătorul de cuvânt Andy Stone. „Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient.”

Deși Facebook nu a intrat în detalii suplimentare cu privire la cauza întreruperii de luni, experții au declarat pe Twitter că pare a fi o problemă cu DNS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.