Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a învins Ponta în Republica Moldova?

ponta leanca

Românii basarabeni au votat duminică cu dificultate, iar mulți nu au reușit să-și exercite dreptul de vot nici după ce au înghețat stând la coadă 3-4 ore.

"Aproape 40% dintre basarabeni au votat pentru Victor Ponta. Este pentru prima dată când un candidat al stângii din România este susținut de un număr atât de mare de români din Republica Moldova", scrie publicaţia Deutsche Welle.
Potrivit publicaţiei citate, "explicația ar fi, în opinia analiștilor, sprijinul mediatic masiv oferit de Partidul Democrat din Moldova (care, potrivit presei online, controlează majoritatea posturilor de televiziune cu acoperire națională din Moldova). De asemenea, premierul Iurie Leancă (nr. 2 în Partidul Liberal Democrat din Moldova) i-a făcut jocul electoral lui Victor Ponta (prin acțiuni publice), contrar opțiunii PLDM care l-a sprijinit pe Klaus Iohannis".
"În Republica Moldova, Klaus Iohannis a acumulat 28% din totalul voturilor, Elena Udrea - 18% și Monica Macovei - 10%", mai scriu cei de la Deutsche Welle.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.