Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a mers Dacian Cioloș la Guvern: Primarii USR i-au cerut lui Nicolae Ciucă să nu fie pedepsiți financiar - VIDEO

Facebook
Dacian Cioloș USR

Liderul USR, Dacian Cioloș, a declarat marți, la Guvern, după întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă, că formațiunea a cerut ca banii de investiții să fie dați în funcție de nevoile reale și să nu ocolească localitățile cu primari din opoziție.

Cioloș și 6 primari USR i-au cerut premierului ca edilii din opoziție „sa nu fie penalizati la finantarea investitiilor”, a spus liderul partidului. El a adăugat că USR i-a cerut lui Ciucă ca banii pentru comunitățile locale să fie alocați de Guvern pe „criterii obiective, transparente” si dupa „evaluarea proiectelor in functie de realitatile de pe teren, nu in functie de apartenenta politica”.

„Mesajul nostru a fost ca asteptam de la acest Guvern sa vedem aceasta abordare obiectiva, i-am transmis dlui premier aceste asteptari pe care le avem”, a mai afirmat Cioloș.

„Am discutat despre Planul Naţional de Investiţii Anghel Saligny, unde noi am cerut şi când am fost la guvernare criterii obiective, o prioritizare a investiţiilor pe baza unor criterii clar stabilite. Am discutat şi despre lucrul acesta. Domnul prim-ministru ne-a explicat că aceasta este intenţia dânsului şi sper să aibă şi susţinere politică la vârful coaliţiei. Să existe această abordare transparentă în felul în care banii vor fi repartizaţi şi apoi, evident, să urmărim şi investiţiile”, a mai afirmat liderul USR.

El a mai precizat că i-a prezentat prim-ministrului problema de accesare a banilor publici de către unele administraţii locale.

„Am mai discutat şi de alte câteva lucruri. Sunt primării care nu pot avea acces acuma la investiţii, la fonduri publice, pentru că au conturile poprite, pentru că primari dinainte care între timp şi-au pierdut mandatul au făcut prostii, au ajuns în justiţie şi plătesc locuitorii localităţilor respective, ceea ce nu e cinstit. Am prezentat domnului prim-ministru şi această problemă”, a completat Cioloș.

Din delegaţia USR care a mers la Palatul Victoria au facut parte: primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, primarul municipiului Bacău, Lucian Stanciu-Viziteu, primarul din Dumbrăviţa, Horia Bugarin, primarul din Micăsasa, Timotei Păcurar, şi primarul din Smârdan, Silviu Zinică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.