Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a murit, de fapt, pompierul care a ridicat autorizația stației GPL de la Crevedia: instructorul auto rupe tăcerea

Inquam Photos / George Călin
Crevedia aerian

Bărbatul care a murit, sâmbătă, într-un poligon privat din judeţul Dâmboviţa, după ce s-a izbit cu motocicleta de un zid în timpul unei ore la şcoala de conductori auto, era colonel în rezervă şi lucrase la ISU Dâmboviţa, ocupându-se, în anul 2020, de verificările care au dus la închiderea staţiei GPL din Crevedia.

Stelian Duță, instructorul auto care îl pregătea pe fostul colonel pentru a lua permisul de motocicletă, susține că deși l-a instruit pe acesta să nu accelereze și i-a spus exact unde să țină mâinile, în momentul în care a pornit de pe loc, colonelul a turat motocicleta la maxim și s-a izbit frontal de zid.

„Am stat jumatate de ora cu el i-am explicat tot. Am vorbit de manevrarea acceleratiei ca de acolo pleaca problema. I-am zis ca nu ne trebuie la prima ora.. bun, facem proba. Pornim motorul, i-am aratat de 2 ori, i-am zis mare atentie ca e puternica are 90 de cai putere. Oprim motorul, pornim iar, i-am zis sa incerce si el vum vum vum, nu avem treaba cu acceleratia. Pune mana pe exteremitatea din dreapta! I-am zis toate cu ambreiajul, cum se cupleaza, dam o tura la poligon sa vedem inclinatia. Hai sa facem proba de inclinatie maxima. Aplicam in stanga atat ca sa o tinem.. bun, i-am zis e tabloul de bord, lumini, pornire, oprire din dreapta…„, a dezvăluit instructorul Stelian Duţă în cadrul emisiunii ”Punctul Culminant”, de la România TV.

Colonelul a accelerat cu toată puterea

„Eram la inclinatie, stanga dreapta, da?! Am facut si proba cu inclinatia, totul ok. Apoi cu casca, nu sa ne intelegem, de 3 ori am repetat ii dam drumul usor, ce parere aveti? Zice da, hai repetam la rece repetam ce avem de facut. Ce facem? Pornim motorul, ce facem ca sa plecam il pornim, tragem ambreiajul si il eliberam usor, fara acceleratie, pleaca in ralanti, dupa care zic hai sa pornim, am pus contactul hai sa pornim, mergand pe langa el, zic foare bine, la un moment dat nu stiu ce s-a intamplat cu el, nu stiu ce s-a intamplat ca a pus mana unde nu i-am sus, a bagat mana in acceleratie..Nu stiu..nu mai zic, nu stiu ce a fost in capul lui, dati i drumul la accelaratie, m-am dus taras!!!! 15- 20 de metri, am tras asa stanga sa il dau gramada, si tot nu iesea din acceleratia, mi-a scapat din mana, m-am dus 10-15 metri, si aia a fost toata treaba s-a proptit in gard, mai domnisoara nu stiu….dumnezeu cu mintea lui, s-o fi pierdut dar nu am vazut sa tremure la plecare ca era totul palpabil, era agitat?? Nu era!!!!!! Era foarte degajat, ca daca il vedeam agitat, nu aveam cum sa il las!!!! „, a mai spus instructorul la România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.