Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce ar trebui Iohannis sa ceara si sa asculte sfatul lui Basescu

iohannis basescu

Presedintele Klaus Iohannis a declarat deschis ca doreste un Guvern PNL, un Guvern al sau cu care sa isi poata duce la indeplinire proiectul de tara. Fostul presedinte Traian Basescu i-a transmis insa ca sansele ca aceasta dorinta sa i se indeplineasca sunt foarte reduse daca nu isi schimba strategia si abordarea.

Ceea ce multi au catalogat drept critici ale lui Basescu la adresa lui Iohannis, sunt considerate sfaturi ale unui "batran presedinte" de catre jurnalistul Ion Cristoiu. Acesta este de parere ca Iohannis ar trebui nu doar sa asculte aceste sfaturi, ba chiar ar trebui sa le ceara discret.

"Numai cine nu-l știe pe Traian Băsescu poate considera vorbele sale despre mandatul fostului primar de Sibiu atacuri.

Dacă ne gîndim la ce-a putut să spună Traian Băsescu despre Victor Ponta, observațiile sale despre Klaus Iohhanis sunt mai degrabă sfaturi de om mai bătrîn într-ale președinției decît atacuri sau chiar critici.

Dacă aș fi în locul lui Klaus Iohannis, eu le-aș lua în seamă.

Pentru că sunt sfaturile unui om care a trecut și el, în primele luni de mandat, prin examenul fatal al confruntării idealurile de președinție cu realitățile moldo-valahe", scrie Ion Cristoiu pe blogul personal.

Sfatul pe care Crisotiu i-l recomanda lui Iohannis este cel privind schimbarea atitudinii sale fata de Victor Ponta, in cazul in care doreste cu adevarat un Guvern PNL, pentru ca altfel nici dupa alegeri nu va avea liberalii in Palatul Victoria.

"Cel mai bun sfat al lui Traian Băsescu se referă la poziția lui Klaus Iohannis față de Victor Ponta.

Din cîte se vede chiar și prin norii Olimpului de la Cotroceni, Klaus Iohannis ar vrea să aibă un Guvern PNL, Guvernul Său, fără a lua atitudine față de năzdrăvăniile lui Victor Ponta.

Zice Traian Băsescu:

„Ce cred că nu se va realiza din dorințele dl Iohannis este să guverneze cu un guvern PNL.

Atât timp cât îl mângâi între cornițe pe premierul Ponta nu ai cum să generezi venirea la putere a PNL.

Eu, dacă aș fi președinte și aș vrea în mod sincer, aș pune presiune pe premier, nu aș da comunicate ‘am convenit, ne-am pupat, ne-am înțeles…’ ”

Ce spune Traian Băsescu?

Că PNL nu va reuși sa-l răstoarne pe Victor Ponta în veci, nici măcar prin alegeri cîta vreme Klaus Iohannis, cel care trece drept Liderul electoratului anti-PSD, nu-l va critica pe Victor Ponta.

Fără a presupune ceartă, criticarea lui Victor Ponta ar crea o stare de spirit anti-PSD nu numai în Parlament, dar și în societate.

Cei care l-au votat pe Klaus Iohannis, dar și alții, ar avea în luările de poziție față de politica Guvernului, argumentele pentru a sprijini acțiunea PNL în Parlament.

Miercuri, 18 februarie 2015, după ce-au intoxicat populația cu știri despre răsturnarea de majoritate la Senat, liderii PNL au primit o lovitură zdravănă prin votul primit de candidata PSD.

Sfatul lui Traian Băsescu n-a fost luat în seamă de Klaus Iohannis.

N-ar fi trebuit să-l ia în seamă? N-ar trebui, oare, ca președintele actual să-i ceară sfatul lui Traian Băsescu fie și în mod discret? Dvs ce credeți? Ar trebui să i-l ceară?", incheie Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.