Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce au devenit păcănelele online Megaways atât de populare în România

Megaways
pacanele online Megaways

În anul 2015, dezvoltatorul de softuri pentru cazinouri Big Time Gaming a lansat pe piață un slot diferit de toate celelalte. Se numea „Dragon born” și avea un motor de joc care făcea trecerea de la o grilă fixă la una dinamică, în care numărul de simboluri de pe o rolă varia de la o învârtire la alta.

Mecanismul a primit denumirea de „Megaways”. Ca orice lucru nou, acest motor de joc a fost primit cu reticență de o parte a industriei, care nu înțelegea cum este posibil ca un slot să aibă 243 de linii de plată și peste 100.000 de combinații posibile de câștig. Treptat, însă, toată lumea a îmbrățișat inovația tehnologică, iar ceilalți dezvoltatori importanți au cumpărat licența pentru a produce și ei păcănele Megaways.

România este sincronizată perfect cu ce se întâmplă în lume la nivel de jocuri de noroc, astfel că operatorii licențiați ONJN oferă pe platformele lor cele mai bune sloturi. Jocurile bazate pe noul mecanism nu lipsesc din cazinourile legale de la noi, fiind foarte apreciate.

Popularitatea acestei categorii de sloturi are mai multe argumente, Pe primele le-am prezentat deja: practic, nu există o linie pe grilă care să nu plătească. Dacă numărul minim solicitat de simboluri identice se oprește pe role adiacente, de la cea mai din stânga spre dreapta, atunci se obține câștig. Uneori, se câștigă și de la cea mai din dreapta coloană spre stânga, sau dacă pictogramele aterizează pe rolele din mijloc.

În cele mai multe cazuri grila slotului are 6 role, pe care se opresc de la 2 la 8 simboluri. Imediat după lansarea rotirii, orice cluster își poate modifica dimensiunile. Astfel, o pictogramă poate ocupa o poziție, două, trei sau chiar întreaga rolă, caz în care se spune că este stivuită (Stalked). Această caracteristică este foarte avantajoasă în special dacă simbolul este Wild.

Sloturile Megaways au funcții speciale care măresc suspansul, precum și șansele de a obține câștiguri însemnate. Una dintre funcțiile des întâlnite face ca jocul să funcționeze în mod colapsabil: pictogramele care formează o combinație câștigătoare dispar și, în timpul aceleiași runde, în locul lor vin altele. Dacă și noua configurație a grilei aduce o potrivire a pictogramelor, atunci „câștigul în cascadă” continuă.

Uneori, această funcție este asociată cu un multiplicator: fiecare câștig consecutiv crește cu un nivel factorul de multiplicare. Astfel, se poate porni de la 1x și se poate ajunge la x5 după trei câștiguri în cascadă, în jocul de bază. În cazul în care câștigurile sunt obținute într-o secvență de rotiri gratuite, e posibil ca multiplicatorii să fie mai mari.

Apariția păcănelelor Megaways a revoluționat și felul în care funcționează simbolul Wild, unul dintre cele mai importante simboluri din orice joc. În sloturile clasice, Wild-ul ocupă numai o poziție sau, în cel mai bun caz, este expandabil pe o coloană. Grație versatilității mecanismului despre care vorbim, jucătorul poate beneficia de Walking Wild (translatează grila dintr-o parte în alta, în rotiri succesive), Floating Wild (se mișcă de sus în jos), Random Wild (apare pe grilă pe poziții aleatorii), Sticky Wild (își păstrează poziția timp de mai multe rotiri) etc.

Și totuși, mecanismul Megaways nu a fost încă exploatat la potențialul maxim. Cu siguranță că în viitor vor apărea jocuri care, în acest moment, depășesc chiar și puterea de imaginație a celor din domeniu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.