Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce au început rușii să folosească tot mai des rachete antiaeriene S-300 și S-400 în locul rachetelor balistice Iskender (armata ucraineană)

www.b1.ro
sisteme antiaeriene s-400

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Yuriy Ignat, a declarat luni că mai puțin de 100 de rachete balistice Iskander se mai regăsesc în arsenalul Rusiei, așa că trupele ruse folosesc din ce în ce mai mult rachete S-300 și S-400 pentru a lovi ținte terestre din Ucraina, potrivit Pravda Ucraineană.

„Adversarul a început să folosească din ce în ce mai mult rachete S-300 și S-400 împotriva țintelor terestre. Acestea sunt rachete antiaeriene concepute pentru luptă antiaeriană, pentru a doborî ținte aeriene, în special cele aerodinamice — avioane, elicoptere, croazieră, rachete, UAV-uri. Acest lucru indică faptul că au puține rachete balistice, au mai rămas mai puțin de 100 de rachete Iskander, potrivit GUR. Pe de altă parte, Rusia produce o mulțime de rachte S-300 de rachete și mai au în depozite. În ceea ce privește rachetele S-400, acesta este noul lor sistem de care sunt foarte mândri. Ca urmare, sunt o amenințare”, a explicat Ignat.

Pentru a distruge astfel de rachete, sunt necesare sisteme de apărare din Occident sau trebuie distruse direct în pozițiile din care sunt lansate loviturile, a mai spus acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.