Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce se prăbușesc Bitcoin, Ethereum și alte criptomonede? Experții au opinii contradictorii

zf.ro
grafic scadere

Prețurile Bitcoin au scăzut de la peste 52.000 de dolari pe monedă, la 42.000 de dolari, înainte de a recupera aproximativ jumătate din această pierdere după ce El Salvador a devenit prima țară care a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată. Lansarea s-a împiedicat din primele sale ore, iar președintele El Salvador, Nayib Bukele, a spus că portofelul digital utilizat pentru tranzacții nu funcționează.

Vânzarea de marți este cea mai semnificativă pauză a revenirii care a ridicat Bitcoin cu aproape 75% de la sfârșitul lunii iulie. Valoarea generală a pieței criptomonedelor a scăzut cu aproximativ 300 de miliarde de dolari în ultimele 24 de ore, potrivit trackerului CoinGecko.

Bitcoin a fost la 46.024 USD la tranzacționarea europeană timpurie miercuri, după ce a scăzut luni de la un maxim de patru luni peste 52.000 USD, în timp ce Ethereum a consolidat pierderile la 3.366 USD

Posibile explicații, prezentate de mint.com, sunt următoarele.

"Platformele de socializare au fost foarte precauțe în weekend că ar putea avea loc o cădere după marea lansare din El Salvador", a scris Edward Moya, analist senior de piață la Oanda Corp. preluat de.loomberg. Unii investitori probabil au cumpărat în anticipare si apoi au văndut pentru a "vinde faptul împlinit", a spus el.

Potrivit experților, bitcoinul se afla încă pe piața de creștere, atât timp cât prețul a rămas peste nivelul de 43.000 de dolari.

Miliardarul Mike Novogratz, director executiv al Galaxy Digital Holdings și un entuziast al criptomonedelor, a declarat pentru Bloomberg că piața monedelor digitale a funcționat puternic în ultimele opt săptămâni și a devenit "supra-cumpărată". Interesul investitorilor individuali a crescut în siajul marilor instituții care au adoptat cripto, a spus el.

David Gerard, autorul „Atacului blockchain-ului de 50 de coti”, a declarat pentru Associated Press că volatilitatea Bitcoin de marți probabil că nu a avut prea mult de-a face cu El Salvador. „Prima mea presupunere au fost speculațiile, deoarece mereu sunt speculațiile”, a spus Gerard prin e-mail către Associated Press.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.