Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce BUBUIE prețurile la carne: fermierii ACUZĂ că au luat țeapă de la guvern și au rămas cu ajutoarele neplătite

s560x316_subventii

Fermierii români din domeniul zootehnic se plâng că nu au primit ajutorul COVID de la Guvern. Situația este catastrofală, susțin reprezentanții lor. Membrii Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România (ACEBOP) trag un semnal de alarmă în legătură cu plata ajutorului COVID, care trebuia făcută de Guvernul Cîțu și care nici până în prezent nu a fost realizată. Fermierii spun că situația zootehniei este catastrofală, iar piață a devenit dependentă de importuri, scrie Mediafax.

„Guvernul nu a plătit ajutorul de Covid pe care îl așteaptă fermierii. Situația zootehniei este catastrofală, România este dependentă de achizițiile de carne din alte țări, precum Germania, Spania, Polonia, Ungaria, Franța. O parte din această carne mai are puțin până la expirare datorită distanțelor lungi și a aglomerației de la graniță”, spun reprezentanții asociației.

De asemenea, guvernul nu a achitat sumele de bani pentru acoperirea pagubelor făcute de pesta porcină.

„Pesta porcină africană face în continuare ravagii, a închis nu numai ferme și a decimat peste un milion de porci, ci a reușit să și sperie bruma de fermieri care au mai rămas pe baricade. Acest lucru aduce nori negri pentru anul viitor, nu mai avem speranțe. Statul nu a plătit efectivele ucise din vară și până acum”, se plâng fermierii din cadrul Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.