Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce candidează un român la șefia Parlamentului European/ VIDEO

Laurentiu Rebega

Candidatura europarlamentarului Laurențiu Rebega la președinția Parlamentului European arată o poziție extrem de importantă deținută de reprezentantul României în cadrul Grupului Europa Națiunilor și Libertății din Parlamentul European, grup al cărui vicepreședinte este. Ea arată, de asemenea, îndreptarea atenției Grupului, care a reușit din 2015 coagularea partidelor patriotice din Uniune, spre Europa Centrală și de Est.

În anunțul candidaturii sale, Laurențiu Rebega a precizat de altfel că ”nu a fost o decizie ușoară și nu a fost o decizie individuală. Am fost sprijinit și încurajat de foarte mulți colegi din grupul nostru și din alte grupuri politice. Mult mai mulți decât mi-aș fi imaginat. Le mulțumesc și pe această cale!”

Iată și câteva din principiile pe care își bazează europarlamentarul român candidatura: ”Pentru mine, ca politician, această candidatură înseamnă, în primul rând, un proiect de reformă profundă a Uniunii. Trebuie să depășim crizele de sistem și să construim un viitor durabil și prosper pentru toate națiunile. Ca politician, te poți înșela, dar nu ai dreptul să taci! Ca politician, nu te reprezinți pe tine, ci mii sau milioane de oameni. Ca politician, porți răspunderea cu care te-au învestit aceștia. Am datoria de a vorbi și de a dialoga cu toți ceilalți reprezentanți ai altor grupuri politice. Europa nu poate aparține doar unor privilegiați. O Europă mai bună trebuie să fie o Europă mai bună și mai dreaptă pentru toți. Ca român, port o responsabilitate și mai mare, pentru că nu vorbesc numai în numele unor alegători de azi, ci vorbesc și în numele istoriei noastre, a jertfelor, a umilințelor, a revoltelor și durerii unui popor, prea multă vreme dat la o parte. Nu vrem privilegii! Vrem să fim tratați pe măsura muncii și demnității noastre! Parlamentul European reprezintă voința cetățenilor țărilor Europei. De aici trebuie să înceapă reforma Uniunii! Cred în dialog, cred în democrație și cred în libertate! Cred în România și cred într-o Europă a Națiunilor Suverane, egale și unite în diversitate!”

Ca o dovadă suplimentară că România este reprezentată la cel mai înalt nivel în gruparea patrioților europeni, Rebega apare în postarea video făcută de Sărbători de cei mai importanți membri ai Grupului Europa Națiunilor și Libertății, alături de nume celebre în politica europeană:

Parlamentul European nu este responsabil de conținutul acestui articol. Articolul este subvenționat din bugetul 400 al Grupului ENL.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.