Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce, de obicei, pușculița are formă de porcușor? Motivul este incredibil

vectorstock
pusculita

Care dintre noi nu a avut în copilărie o pușculiță în formă de porcușor? Te-ai întrebat vreodată, însă, de ce tocmai acest animal a fost ales pe post de pușculiță? Ce legătură este, de fapt, între bani și acest animal.

Banii reprezintă principalul mijloc prin care se pot plăti bunurile și serviciile făcute. În antichitate, veniturile erau formate din monede, iar de-a lungul timpului, cum evoluția tehnologiei a făcut posibilă printatul hârtiei și apariției bancnotelor, banii au suferit diferite modificări.

Economisirea reprezintă un obicei care face parte din educația financiară a fiecărui om, dobândită încă din copilărie. Din cauza vremurilor dificile, mulți oameni fac economii și pun, adesea, bani la pușculiță. Aproape toată lumea poate deschide un cont bancar de economii, dar nu oricine renunță la tradiționala pușculiță-porcușor. Te-ai întrebat vreodată, însă, de ce aceasta are formă de porcușor?

De ce, de obicei, pușculița are formă de porc?

O pușculiță este concepută pentru a păstra economiile gospodăriei. Are o gaură sub formă dreptunghiulară pentru a avea loc atât pentru monede, cât și pentru bancnote. Nu contează că este de dimensiuni reduse sau mari, într-un final, când aceasta se umple, ajunge să fie spartă, iar cei care au făcut economii calculează pentru a vedea câți bani s-au strâns.

Porcii sunt animale cunoscute pentru dimensiunile lor generoase. Forma pușculiței poate, prin urmare, să creeze o imagine psihologică că și banii sunt mai mulți. Originea pușculiței a început încă din Evul Mediu, când vremurile grele din epoca mijlocie a creat în subconștientul oamenilor ideea că trebuie să strângă bani.

Atunci, recipientele din lut, cum ar fi de exemplu oalele, au fost folosite pentru a strânge bani și erau denumite „pygg”. Ulterior, de-a lungul timpului, borcanele de bani au devenit cunoscute cu numele de „oale pygg”/„pygg pots”.

În timpul evoluției lingvistice a limbii engleze, „pygg” s-a transformat și s-a pronunțat ca „pig”, dând astfel naștere unui joc de cuvinte. În secolul al XIX-lea, au apărut din ce în ce mai multe cereri ca olarii englezi să realizeze borcane de bani în formă de porc, astfel creându-se pușculița modernă pe care cu toții o știm în prezent, relatează shtiu.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.