Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce e important cum alegi o maternitate

neonatologie sanador

Unul din zece bebeluși se naște înainte de termen. Ziua mondială a prematurității este marcată, în fiecare an, la 17 noiembrie, pentru a aduce în atenție faptul că aproximativ 15 milioane de copii din întreaga lume se nasc prematur în fiecare an. Scopul Zilei mondiale a prematurității este de a educa și de a instrui atât familiile nou-născuților, cât și profesioniștii din sănătate în îngrijirea și tratamentul medical al prematurilor.

Nașterea prematură are loc cu mai mult de trei săptămâni înainte de data estimată a nașterii, înainte de a 37-a săptămână de sarcină. Nașterea înainte de termen reprezintă principala cauză a mortalității în rândul nou-născuților. Conform studiilor, cu cât durata de viată intrauterină este mai redusă, cu atât riscul de mortalitate infantilă este mai mare. Practic, fătul are nevoie de toate cele 40 de săptămâni pentru ca organismul să fie complet dezvoltat și pentru a permite adaptarea la viața extrauterină.

Alegerea maternității potrivite pentru a aduce pe lume un bebeluș este foarte importantă pentru fiecare părinte. Dotările maternității și personalul medical cântăresc mult în decizia pe care o iau părinții, pentru a avea siguranța că orice situație neprevăzută poate fi gestionată în siguranță.

Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat din România, pune la dispoziția viitoarelor mămici Maternitatea SANADOR, un spațiu modern, construit special pentru siguranța și confortul viitoarelor mămici și ale bebelușilor lor.

Toți nou-născuții de la SANADOR beneficiază de monitorizare permanentă, realizată cu ajutorul personalului medical înalt calificat. Liniile de gardă sunt asigurate de medici supraspecializați, cu o bogată experiență în coordonarea activității medicale din cadrul secției de nou-născuți. Asistentele medicale specializate în neonatologie și terapie intensivă neonatală sunt prezente în număr mare, raportul dintre nou-născuți și asistente fiind supraunitar.

Departamentul de Terapie Intensivă Neonatală din Spitalul Clinic SANADOR oferă nou-născuților prematuri îngrijiri optime în funcție de gradul de prematuritate și de complicațiile apărute. Datorită echipamentelor moderne, deosebit de performante nou-născuții beneficiază de supraveghere atentă a funcțiilor vitale. Evoluția prematurului este asigurată cu ajutorul aparatelor de monitorizare, a incubatoarelor și a ventilatoarelor moderne, astfel încât prognosticul funcțional să fie cât mai apropriat de cel al bebelușilor născuți la termen.

Îngrijirea de calitate merge mână în mână cu implicarea părinților. Echipa de experți de la Maternitatea SANADOR informează și consiliază părinții în legătură cu potențialii factori de risc, cu semnele și simptomele nașterii premature. Femeile gravide și partenerii lor primesc informații personalizate complete cu privire la durata sarcinii și procesul nașterii pentru a obține o colaborare eficientă și optimă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.