Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce era inevitabil ca baronul Frunzăverde să pice în plasa DNA

revista presei

Evenimentul Zilei:

Astăzi, după ce DNA a intrat cu un picior în biroul baronului Frunzăverde, liberalii au o nouă problemă gravă de imagine. Scandalul de corupţie e încă o lovitură, pe plan naţional, pentru liberalii care tocmai răsuflaseră puţin uşuraţi după cazul Adomniţei, de la Iaşi... Cei care cunosc bine modul în care conduce Frunzăverde judeţul nu pot concepe că cineva îndrăznea să ia mită, pe lucrări publice ale Consiliului Judeţean, fără ştirea şi acordul „împăratului”. Pentru a pricepe exact natura autorităţii şi controlului pe care Frunzăverde le exercită în cel mai împădurit judeţ al patriei, vă descriu doar o singură întâmplare din perioada în care baronul a lăsat puţin judeţul pe mâna altuia, cât timp a fost el promovat ministru pe la Bucureşti. Un oarecare domn, Ilie Mustăcilă, îi ţinea cald jilţul lui Frunzăverde de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin acum vreo 12 ani. Oficial, Ilie Mustăcilă l-a acuzat pe Frunzăverde că l-a pălmuit pentru că acesta l-a contrazis. Neoficial, la vremea respectivă circula povestea conform căreia Frunzăverde i-a pedepsit pe cei care erau atunci la conducerea judeţului să umble în genunchi în jurul mesei de şedinţă din biroul lui, după un act minor de nesupunere. Apoi i-a pus să-şi dea singuri palme şi să strige că sunt proşti. Vă imaginaţi cum ar putea să îndrăznească vicepreşedintele CJ Caraş-Severin să ia mită de capul lui? Arestarea ca arestarea, dar cafteala sperie mai mult.

Hotnews:

Presedintele Klaus Iohannis este acuzat de PSD ca face lobby pentru firma austriaca HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER. Dar PSD omite ca aceasta firma a crescut in principal datorita unor contracte incheiate pe vremea lui Adrian Nastase, care dadeau posibilitatea companiei  sa puna mana pe jumatate din lemnul din padurile de stat ale Romaniei.  In plus, compania a fost acuzata in mai multe randuri ca ar cumpara lemn taiat ilegal, insa camioanele incarcate cu busteni circula pe sosele, iar locatiile fabricilor HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER sunt cunoscute, dar nici un partid aflat pana acum la guvernare nu a luat masuri in acest sens - adica intensificarea controalelor legate de provenienta lemnului. Daca organele de control pazeau portile fabricii, iar firma cumpara lemn taiat ilegal, sigur puteau fi prinsi. Apoi, atat in Codul Silvic adoptat in 2008, cat si in proiectul de acum, atat PNL, cat si PSD au permis sa se construiasca in padure, iar de-a lungul timpului s-a tot incercat marirea suprafetei pe care se pot edifica cladiri. Aceasta prevedere a afectat in special padurile din jurul marilor orase si din zona statiunilor turistice, unde suprafata verde a scazut considerabil, zeci de politicieni avand case in aceste zone.

Digi24:

Sutele de mii de refugiaţi care trec anual Mediterana pentru a ajunge în Europa vor fi distribuiţi în fiecare stat membru al Uniunii. De altfel, numărul de imigranţi pe care un stat va fi obligat să-l preia variază în funcţie de mărimea ţării şi dezvoltarea ei economică. Dar multe țări nu acceptă acest lucru. „Nu numai Ungaria nu acceptă, ci și Marea Britanie. Cred că cea mai mare cotă o are Germania, pentru că are și capacitatea și populația cea mai mare. Și România acceptă. Sunt țări mai primitoare și țări mai ostile”, a spus Emil Hurezeanu, precizând că decizia acestor țări este justificată, având în vedere că este vorba de politici voluntare. „Ungaria are idei fixe, mai vechi, în ceea ce privește refugiații, în ceea ce privește reintroducerea pedepsei cu moartea. E o societate mai puristă, să zic așa. Mai atentă cu organicitatea ei. Irlanda, Danemarca și Marea Britanie, care la rândul lor nu primesc refugiați de acest gen, din Marea Mediterană. Și năvălesc unde? Pe bieții maltezi, pe vilegiaturiștii din Lampedusa, pe seama Italiei, pe seama Greciei, oricum țări cu mari probleme. Ați văzut zilele trecute, un marocan și-a trecut băiețelul într-un geamantan. Sunt oameni disperați și sunt mai multe lucruri de făcut aici. În primul rând trebuie să îndrepți situația în țările lor, apoi trebuie să te gândești „haide să primim refugiați”. Pentru că Germania va trebui să împingă vârsta de pensionare la 74 de ani dacă vrea să o scoată la capăt. E o populație atât de îmbătrânită, în general în nordul Europei, încât refugiații, sângele proaspăt din alte părți, vor fi salvarea acestor societăți care se vor răsturna. Într-un fel și la noi situația e valabilă când e vorba de pensionarii deja mai numeroși decât populația activă”, a spus Emil Hurezeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.