Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce este bine să puneți o frunză de dafin în pantofi?

F. P.
suntgospodina.net
frunze de dafin

Puțini sunt cei care știu de ce ar trebui să purtați de fapt o frunză de dafin sub talpa pantofilor sport sau de iarnă.

Acest truc de viață protejează împotriva mirosului neplăcut care apare atunci când pantofii sunt purtați pentru o perioadă lungă de timp. Trucul cu frunza de dafin ajută atât iarna, cât și vara, chiar și în cazul transpirației excesive.

După cum știți, cauza mirosului constă în înmulțirea bacteriilor. Iar frunza de dafin luptă împotriva multor microorganisme, dezinfectând astfel pantofii și oferind picioarelor un miros mai plăcut.

Pentru a îndepărta mirosul neplăcut, este suficient să puneți câteva frunze în adidași și să le lăsați peste noapte. Dacă doriți, puteți lăsa frunza de dafin sub talpă. Odorizantul va trebui schimbat atunci când pantofii sunt purtați - faceți acest lucru cel puțin o dată pe săptămână.

Mai multe moduri de a folosi frunza de dafin în gospodărie

Frunzele de dafin apar în multe rețete populare. De exemplu, ele sunt folosite la păstrarea pastelor, a cerealelor și chiar a zahărului. În acest fel, puteți evita apariția dăunătorilor. De asemenea, puteți arde câteva frunze de dafin în casă - acest truc poate fi folosit în locul unui odorizant de aer. Și asta nu este tot.

Puteți așeza frunze de dafin pe rafturi în orice încăpere, astfel încât concentrația de aromă să se răspândească în toată casa.

Pentru a pregăti un odorizant pentru toaletă, trebuie să turnați frunze de dafin cu apă fierbinte și să le lăsați să se infuzeze timp de 1-2 ore. Apoi, turnați amestecul răcit într-o sticlă cu pulverizator și pulverizați toaleta.

Acest condiment este un mijloc eficient de a alunga insectele din casă. Gândacii nu tolerează mirosurile puternice, iar frunzele de dafin sunt cunoscute pentru parfumul lor persistent.

Cineolele conținute în frunze este o substanță care respinge insectele "mustăcioase" și le irită receptorii olfactivi. Camforul și penena prezente în plantă acționează ca insecticide. Frunza de dafin nu ucide insectele, ci le face să părăsească casa.

Pentru ca metoda să funcționeze, este necesar să se sigileze toate fisurile din casă, să se închidă ferestrele și orificiile de ventilație cu o plasă. Verificați dacă există insecte în toate alimentele depozitate pe tejgheaua din bucătărie și în dulapuri.

Frunza de dafin este un remediu care alungă și moliile. Pentru a face acest lucru, puneți o pungă de pânză cu câteva foi în dulap.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.