Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce este importantă evaluarea stării de sănătate după infecția cu noul coronavirus

pachet covid

Din experiența de până acum, infecția cu virusul SARS-CoV-2 se poate manifesta diferit de la o persoană la alta, mergând de la forme lipsite de simptome până la forme grave, amenințătoare de viață. Dat fiind că simptomatologia poate fi înșelătoare și că forme aparent ușoare pot ascunde afectări organice serioase, o evaluare medicală după COVID-19 este foarte utilă pentru aprecierea efectelor bolii.

Dacă ai avut COVID-19 și ai fost în autoizolare la domiciliu, îți recomandăm să accesezi pachetul de evaluare post-COVID-19 pe care medicii specialiști de la SANADOR l-au pregătit pentru tine. Astfel poți afla dacă starea ta de sănătate are în continuare de suferit de pe urma acestei infecții.

Pachetul de evaluare post-COVID-19 cuprinde CT toracic, consulturi de Cardiologie și de Pneumologie, teste funcționale (spirometrie, EKG), analiza cantitativă a anticorpilor de tip IgM și IgG pentru SARS-CoV-2, teste de laborator pentru evaluarea funcției hepatice, a coagulării, a funcției pulmonare, alături de markerii de inflamație și de hemoleucogramă.

Screeningul cardiologic de rutină este, de obicei, recomandat formelor medii și severe ale bolii, care necesită internare. Acești pacienți pot prezenta probleme cardiace manifestate prin afectarea directă a miocardului și/sau a pericardului, dar și prin creșterea coagulabilității sângelui, care determină apariția cheagurilor la nivel pulmonar, cu un impact important asupra cordului, crescând riscul de a dezvolta infarct miocardic. În unele forme de COVID-19 se poate produce și o decompensare a bolilor cardiace preexistente.

Și pacienții care au dezvoltat forme ușoare, cu simptome precum oboseala, dureri toracice și dificultăți respiratorii, ar trebui să opteze pentru o evaluare cardiologică care să cuprindă și o electrocardiogramă, alături de o ecocardiografie.

Testele serologice care identifică anticorpii sunt utile atât pentru identificarea potențialilor donatori de plasmă, pentru tratamentul cazurilor severe de COVID-19, cât și pentru a măsura imunitatea pacientului.

Spirometria este o investigație care ajută la evaluarea funcției pulmonare și este importantă în contextul acestei pandemii prin prisma faptului că afectarea pulmonară este cea mai frecventă în infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Află mai multe despre pachetul de evaluare a stării de sănătate după COVID-19, disponibil la SANADOR!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.