Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce este indicată chirurgia robotică în ginecologie?

sanador chirurgie robotica dr cioflan

Chirurgia robotică are numeroase beneficii în tratamentul afecțiunilor ginecologice pentru care este recomandată chirurgia minim invazivă. Sistemul chirurgical robotic da Vinci Xi, disponibil la Spitalul Clinic SANADOR, facilitează efectuarea unor intervenții ginecologice complexe și oferă pacientelor posibilitatea de a se bucura de o recuperare rapidă, spitalizare scurtă, cicatrici mai puțin vizibile, durere și sângerare reduse.

Chirurgia robotică are aplicabilitate largă în patologia ginecologică, inclusiv în afecțiunile oncologice. Cele mai multe cancere ginecologice (cancerul de endometru, cancerul de col uterin) necesită intervenții de complexitate ridicată cu viză curativă. Intervenția robotică duce chirurgia oncologică la noi standarde de calitate și siguranță a actului medical.

Chirurgia robotică în ginecologie îmbunătățește considerabil condițiile intraoperatorii, prin claritatea mărită a imaginii asupra câmpului de lucru de care se bucură chirurgul și instrumentarul avansat prin care se poate realiza o manoperă cu mult superioară decât prin metoda laparoscopică sau cea clasică.

Avantajele chirurgiei robotice în ginecologie includ facilitarea accesului în regiuni anatomice înguste (cum este cavitatea pelvină) prin libertatea mare de mișcare și unghiul larg de lucru al instrumentelor robotice. De asemenea, datorită tehnologiei avansate a robotului, se pot efectua intervenții ginecologice complexe, care asigură protejarea la maximum a țesuturilor sănătoase și a elementelor anatomice vitale, respectând principiile chirurgiei oncologice.

Robotul chirurgical da Vinci Xi este utilizat cu succes în cadrul diverselor proceduri chirurgicale ginecologice, dar are un rol important mai ales în efectuarea histerectomiilor și a limfadenectomiilor pentru stadializarea cancerelor endometriale, a histerectomiilor radicale și a trahelectomiilor pentru tratamentul cancerelor cervicale și chiar pentru extirparea și stadializarea cancerelor ovariene incipiente.

Chirurgia robotică crește rata de succes a intervențiilor pentru afecțiuni medicale diverse ce necesită cură chirurgicală. Utilizarea robotului chirurgical da Vinci Xi și-a dovedit eficacitatea în rezolvarea afecțiunilor din urologie, chirurgie generală sau ginecologie.

Spitalul Clinic SANADOR asigură accesul pacienților la robotul chirurgical da Vinci Xi, prin intermediul căruia se pot realiza intervenții de mare anvergură, în condiții de maximă siguranță, de către o echipă multidisciplinară de medici supraspecializați în această tehnică revoluționară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.