Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce este înfolierea o idee proastă când vrei să slăbești

Radu Pop
dietetik.ro
slabit

Persoanele care vor să slăbescă repede recurg la fel de fel de metode mai mult sau mai puțin corecte.

Una dintre ele este înfolierea cu folie alimentară sau folosirea de echipamente din materiale speciale pentru a transpira mult în timpul antrenamentelor (în special la cele de cardio), conform adevarul.ro.

Transpirația este o reacție firească a corpului la efortul fizic și la temperatura ridicată, și nu este direct legată de arderea grăsimilor, ci de termoreglare.

Astfel, pierderea în greutate / arderea grăsimilor depinde de un deficit caloric (consumul de calorii versus arderea lor) și nu de cât de mult transpiri în timpul antrenamentului.

„Ce-i drept, faptul că transpirați în regim de efort este un indicator al creșterii temperaturii corporale, deci al faptului că nivelul efortului este ridicat. Oamenii sunt foarte tentați să testeze diverse centuri de neopren și chiar folii alimentare care promit o slăbire rapidă doar pentru că sunt promovate în mass-media. Este o mare greșeală să forțați corpul să transpire în acest fel. Veți reuși doar să vă deshidratați și să pierdeți minerale, care nu se asimilează atât de rapid în organism. Arderea grăsimilor nu poate să fie direcționată pe anumite porțiuni ale corpului. Prima zonă pe care stocăm grăsime este ultima zonă de pe care se va „arde” grăsimea în procesul de slăbire, lucru determinat genetic”, spune antrenoarea de fitness Hilda Tersanszki.

Dezechilibrele electrolitice pot provoca o varietate de simptome și complicații, cum ar fi crampe musculare, oboseală, ritm cardiac neregulat, tensiune arterială scăzută sau ridicată și chiar afectarea funcției creierului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.