Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce este nevoie ca femeile să fie implicate în viața socială?

stiripesurse.ro
femei

De vreme ce luna trecută a fost sărbătorită ziua internațională a femeii, este necesar să abordăm acest subiect foarte important și să analizăm de ce este nevoie de o implicare mai profundă a femeii în toate domeniile cotidiene.

Ziua internațională a femeii își are rădăcinile la începutul secolului al nouăsprezecelea, atunci când generații întregi de opresiune și inegalitate, au determinat femeile să devină mult mai vocale și active în campania de schimbare a statutului.

Această schimbare a dus la o implicare mult mai profundă a femeii în luarea deciziilor, împreună cu bărbații, în toate sferele de putere.

Oferind putere femeilor și valorificând aptitudinile lor de leadership în economie dar și alte sectoare ale societății, sunt necesare pentru a maximiza competitivitatea unei națiuni.

Acest lucru se întâmplă mulțumită unui leadership divers și inclusiv care contribuie la soluții inovative și creative care susțin o creștere pe termen lung. Bărbații și femeile la un loc pot duce la bun sfârșit sarcini dificile și le pot îndeplini într-un mod cât mai eficient.

De aceea este foarte important să continuăm să milităm pentru investiție continuă în sprijinul femeilor în organizațiile, industriile și procesele de lucru, sprijinind atât bărbații cât și femeile în luarea deciziilor.

Între timp, femeile au reușit să aibă numeroase realizări în ultimele decenii, reușind să treacă de toate barierele sociale. Exemplele sunt numeroase, de la Maya Angelou- scriitor și poet american, la Oprah Winfrey-gazda unui celebru show american, și Liv Boeree – membră TEAM Pokerstars.

Educația a reprezentat unul dintre factorii cei mai importanți de vreme ce cunoștințele și dezvoltarea abilităților sunt absolut necesare pentru a lua parte la procesul de dezvoltare. Acest lucru nu se datorează numai faptului că educația reprezintă un punct de intrare pentru descoperirea unor oportunități, dar are și un efect ce se propagă la nivelul întregii societăți. Știința înseamnă putere, dar știința împărtășită în mod egal între bărbați și femei este și mai puternică.

Astăzi, putem observa o îmbunătățire considerabilă în ceea ce privește gradul de reprezentare al femeilor în sectorul public, dar și privat.

Cu toate acestea, numeroase provocări încă pot fi sesizate în ceea ce privește accesul femeilor la oportunități și tratamentul echitabil în anumite părți ale globului. Bariere structurale, legale, sociale și economice încă persistă și le împiedică pe femei să ajungă să dobândească echilibrul între muncă și viața personală.

Absența femeilor lider în orice societate astăzi ar trebui să reprezinte o îngrijorare, deoarece nu este un rezultat al lipsei de femei calificate, ci o consecință a incapacității sociale de a recunoaște și răsplăti potențialul feminin. Este dovedit faptul că un nivel mai redus al inegalităților într-o societate este atribuit unui număr mai mare de femei implicate atât în viața privată dar și publică.

Ținând cont de aceste aspecte, nu poate fi contestat rolul benefic pe care îl poate avea o implicare mai accentuată a femeilor. Tendințele actuale sprijină acest lucru, mai ales în societățile patriarhale, unde progresele sunt mai lente, dar notabile, mulțumită contextului actual al globalizării. Fără îndoială, acest lucru va avea numeroase avantaje pe termen mediu și lung.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.