Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce fel de ajutor militar va benefia Republica Moldova din partea UE

Twitter
Valdis Dombrovskis

Vicepreședintele executiv al Comisiei Europene și comisarul pentru Comerț, Valdis Dombrovskis, a precizat asistența militară pe care UE urmează să o acorde Republicii Moldova, „cel mai afectat vecin al Ucrainei”.

„Sprijinul nostru pentru Ucraina este fără precedent, mobilizând toate instrumentele: politice, militare, economice și umanitare și va fi continuat. De asemenea, ne-am intensificat considerabil sprijinul pentru Moldova, cel mai afectat vecin al Ucrainei”, a declarat oficialul european în cadrul ședinței Parlamentului European din 7 iunie curent, transmite Știri.md cu referire la Anticoruptie.md.

După spusele sale, este vorba de „creșterea măsurilor de asistență militară neletală de care beneficiază Georgia și Moldova”. Asistența va consta în sprijinul capacității de logistică, apărarea cibernetică, medicină militară, inginerie și mobilitate.

El a mai spus că UE continuă să ofere sprijin militar într-un ritm rapid. Pachetul nostru de sprijin militar fără precedent de 2 miliarde de euro, în cadrul Facilității europene pentru pace, ajută Ucraina să-și apere populația și integritatea teritorială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.