Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce grăbește PSD moțiunea (surse)

PSD
Marcel Ciolacu Congres PSD

Liderul PSD Marcel Ciolacu a decis să urgenteze votul la moțiunea de cenzură pentru a nu le da timp liberalilor să convingă parlamentarii să lipsească, au declarat surse social-democrate pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Potrivit surselor citate, inițial PSD a vrut să aștepte decizia CCR și pe urmă să organizeze votul. Liderii social-democrați au fost avertizați că liberalii duc o campanie agresivă de negociere cu parlamentarii pentru a-i convinge pe cât mai mulți senatori și deputați să nu vină la vot. Surse din PSD spun că fiecare zi care trece înseamnă mai multe șanse ca liberalii să aibă succes, acesta fiind motivul pentru care a fost nevoie ca votul să fie programat cât mai repede posibil.

Citește și: Variantele de premier PSD (surse)

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a convocat joi liderii județeni PSD la o ședință cu conducerea centrală pentru a discuta despre moțiunea de cenzură. Ședința va avea loc la ora 13.00, în format online, după ce Parlamentul a decis ca moțiunea să fie dezbătută şi votată în ultima zi a sesiunii extraordinare, pe 31 august, de la ora 14.00.

Discuțiile din Consiliului Politic Național al PSD (fostul CEX) se vor axa pe voturile de care dispune PSD pentru moțiunea de cenzură, strategia pe care o vor folosi social-democrații în următoarele zile, până la vot, și pe stadiul negocierilor cu celelalte partide.

PSD, ALDE, Pro România și PPU-sl votează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL. Parlamentarii PMP au decis să nu participe la votul pe moțiunea de cenzură. UDMR va stabili cum va proceda în ziua votului. USR nu susține moțiunea de cenzură.

Dacă 233 de parlamentari votează „pentru” la moțiunea de cenzură, Guvernul este demis.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.