Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motivul pentru care în România tac toţi chitic despre scandalul închisorilor CIA

revista presei

Evenimentul Zilei:

Polonia și Lituania au reacționat rapid la standardele tipice democrațiilor avansate. S-a recunoscut existența închisorilor CIA pe teritoriul lor. S-au anunțat demersuri pentru obținerea de informații de la Senatul american menite a înlesni anchetarea afacerii pe plan intern. Ce s-a întîmplat în România? În România nu s-a întîmplat nimic!... La noi, din cîte se vede, liniște de mormînt. Klaus Iohannis, președintele prea mult ales, n-a suflat o vorbă pe principalul său instrument de comunicare, mai precis, pe principalul instrument folosit de alții ca să comunice în numele său – Facebook –, deși, dacă ar fi să credem știrilor, domnia sa e în America. Să vezi la televizor dezbateri despre Raport, despre puterea înspăimîntătoare a Serviciilor secrete, despre implicarea unor țări precum România în afacerea asta murdară, să vezi și să auzi că țara ta e dată în gît ca gazdă a torturii și să nu reacționezi pe Facebook, înseamnă două lucruri: 1. Ori că te doare în cot de țara care se scapă pe ea la gîndul că te are Președinte. 2. Ori că președintele prea mult ales, Klaus Iohannis, nu scrie el pe facebook, ci altcineva, care altcineva n-are nici un interes să agite tema închisorilor secrete, deoarece a fost artizanul colaborării cu CIA. De la Victor Ponta nu ne așteptam la vreo vorbă. Bietul învins la scrutinul prezidențial e atît de speriat la gîndul că-și va pierde girofarul de premier, că n-ar atinge nici cu o floare CIA, știind că SRI-ul, adevărata Putere în România, e un soi de femeie în casă a Antenei CIA din România. Dar Klaus Iohannis? Dar Monica Macovei? Dar Traian Băsescu? Tac toți chitic. Și știți de ce? Nu le e clar dacă Stăpînul american ar vrea să reacționeze. În România, Stăpîni sînt nu președintele american, nu vicepreședintele, nu Senatul, nu Departamentul de stat. În România, stăpîni sînt portarii de la Casa Albă și bucătarii de la Departamentul de Stat. Țiitoarea unui portar de la Casa Albă are intrare liberă la Cotroceni, iar nevasta gunoierului de la CIA bate cu pumnu-n masă la Victoria... Ștabii României care au aprobat închisorile CIA știau că Legea internațională interzice acest lucru. Nu știu dacă ei au fost contactați de George W. Bush sau de frizerul acestuia pentru a obține aprobarea. Știu însă că, slugi ai portarilor de la Casa Albă, cum sînt demnitarii noștri, nici c-au clipit cînd li s-a spus că CIA are nevoie de închisori secrete pe teritoriul nostru. Și-au zis că Agenția înseamnă America. Acum, iată, printr-o altă instituție – Senatul – America îi dă-n gît pe plan internațional. Bieții de ei,  nu știau că America se dispensează de slugi cît ai clipi!

Digi24:

Jurnalistul Emil Hurezeanu a vorbit despre situația infrastructurii din România. În opinia sa, pe guvernanți „nu-i interesează rostul autostrăzii, pentru că altminteri nu și-ar fi pus problema în mai multe rânduri să nu facă Pitești-Sibiu, știind în același timp prea bine că e artera principală a României, atâta timp cât cel mai important investitor străin, alături de OMV, vrea să-și ducă mașinile mai repede spre Vest”. „L-am văzut pe dl. Rus intrând în minister cu aplomb, cu spunerea lucrurilor pe nume, iar apoi sedat, cu dinții piliți, vorbind și el de drumuri expres”, a spus Emil Hurezeanu despre ministrul Transporturilor, Ioan Rus. „Cred că e un amestec de interes egoist, personal, care vizează îmbogățirea fără justă cauză, cum se spune în drept, și birocrația mai vastă, care nu are decât un scop: ea însăși. Birocrația nu are alte scopuri decât perpetuarea propriilor mecanisme”, adaugă el.

RFI:

Penalizat de Occident, dar primit cu brațele deschise în Estul mereu avid de resurse. Cam așa se poate rezuma vizita lui Vladimir Putin în India.  Analiștii se așteaptă ca liderul de la Kremlin să semneze cu premierul indian contracte consistente, inclusiv în domeniul energetic, dar și cel al producției de diamante. Vladimir Putin a explicat înainte de plecarea spre India că intenționează să exporte mai mult petrol și gaze naturale spre Asia, deoarece “consumul din Europa nu crește suficient de repede”... În ultimii ani, relațiile dintre Rusia și India au fost unele destul de tensionate, pe măsură ce guvernul de la New Delhi s-a apropiat economic de Statele Unite și, de partea cealaltă, Federația Rusă a început să vândă elicoptere de atac Pakistanului, inamicul de serviciu al Indiei. Și iritarea s-a accentuat când India a preferat să cumpere avioane de luptă americane și franceze și nu rusești. Pare însă că această perioadă tensionată ia sfârșit. Vladimir Putin va orchestra la New Delhi semnarea a cel puțin 25 de acorduri în domeniul spațial, al apărării și al energiei. În ofensivă de șarm încă dinainte de a pune piciorul în India, Vladimir Putin a promis ceea ce promisese și Europei de atâtea ori: că Rusia e un partener de încredere pe piața energetică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.