Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce intelectualii lui Băsescu o sprijină ostentativ pe Macovei

revista presei

Evenimentul Zilei:

Despre Monica Macovei se scrie și se vorbește în termeni atît de fierbinți lăudători de către foștii intelectuali ai lui Băsescu încît mă întreb dacă nu riscă s-o opărească la un moment dat pe distinsa candidată. Toţi intelectualii lui Traian Băsescu au devenit intelectualii Monicăi Macovei. Nu unul cîte unul, ci toți deodată, în grup compact. Nu discret, cum te-ai aștepta de la niște intelectuali, oameni învățați cu șoapta, ci ostentativ, zornăitor, tiribombist, să se vadă că. De ce s-au proclamat toţi slujitori ai Cultului Monicăi Macovei? Deontologii şi deontoloagele din presa leșinată după Monica Macovei vor răspunde în cor: Monica Macovei candidează la prezidenţiale!... Intelectualii lui Traian Băsescu nu mai spun nimic despre Traian Băsescu. Traian Băsescu n-a murit. E încă preşedinte. E încă luptător pentru statul de drept, pentru independența Justiției, pentru orientarea pro-europeană a țării, într-un cuvînt, pentru idealuri care sunt și ale intelectualilor lui Băsescu. Nu-i nici un motiv să fie abandonat. Aţi găsit răspunsul: Proclamarea ostentativă, zgomotoasă a sprijinului pentru Monica Macovei e o formulă subtilă a intelectualilor lui Băsescu că ei nu mai sunt cu intelectualii lui Traian Băsescu!

Hotnews:

In primele 9 luni ale anului 2014, Romania a obtinut o absorbtie de fonduri structurale si de coeziune de 4,99% din totalul alocat tarii in perioada de programare 2007-2013, conform datelor furnizate miercuri de Ministerul Fondurilor Europene. In medie, Romania a cerut circa 100 de milioane de euro pe luna, in anul 2014, mult sub nivelul necesar evitarii pierderii de bani europeni.  Potrivit sursei citate, tara a ajuns la o rata de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune de 38,46% in perioada 2007 - 30 septembrie 2014, in conditiile in care Romania mai poate folosi banii europeni din perioada de programare 2007-2013 pana la sfarsitul anului 2015.  Astfel, in primele 3 trimestre ale anului 2014, tara a cerut Comisiei Europene 960.001.102 de euro, insa in primavara si-a retras o declaratie de cheltuieli de 15 milioane de euro petru proiecte din Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).  In septembrie 2014, Romania a avansat cu 1,53 puncte procentuale in absorbtia fondurilor structurale si de coeziune, in termeni de declaratii de cheltuieli transmise la Bruxelles. Cei 1,53% insumeaza 293.930.403 euro.

Ziarul Financiar:

Automobile Dacia va livra până la sfârşitul anului viitor o flotă de 500 de automobile Duster transformate în vehicule pick-up către OMV Petrom, ca parte a unui contract de circa 10 mil. euro, potrivit estimărilor ZF. Ma­şi­nile nu sunt vândute către com­pania pe­trolieră, ci sunt achizi­ţionate de com­pania de leasing operaţional Leaseplan care le va închiria către Petrom. Valoarea totală a contrac­tu­lui nu a fost comunicată oficial. Duster Pick-up va fi disponibilă şi pentru alţi clienţi, fiind mai multe discuţii în derulare, potrivit lui Nicolas Maure, directorul general al Dacia, dar nu va fi produsă în serie la uzina Dacia: „Deocamdată pentru Duster Pick-up avem o schemă bine pusă la punct, cu o repartizare a sarcinilor cu un bun raport preţ calitate. Avem clienţi care so­licită acest produs, însă pentru vo­lumele estimate parteneriatul pe care îl avem cu Romturingia este satis­fă­cător pentru ambele părţi. Avem întrebări şi solicitări care vin din partea clienţilor atât din afară cât şi din România. Şi vom consolida aceste solicitări, dar momentan estimările de vânzări sunt pre­mature”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.