Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce le era frică nu scapă: Belgia introduce vaccinarea obligatorie anti-COVID-19

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Premierul belgian, Alexander De Croo, ia în considerare introducerea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19, potrivit unui interviu acordat cotidianului De Zondag, citat de politico.eu.

Socialiştii francofoni, care fac parte din coaliţia guvernamentală condusă de Alexander De Croo, solicitaseră introducerea obligativităţii vaccinării anti-COVID-19 în Belgia, dar şeful executivului federal a calificat o asemenea măsură drept ''lene politică'', scrie agerpres.ro.

Într-o schimbare evidentă de atitudine, premierul liberal al Belgiei a afirmat că situaţia din secţiile de terapie intensivă îl determină să-şi reconsidere poziţia. ''Impactul unui grup relativ mic asupra sistemului nostru de asistenţă medicală este prea mare. Nu putem permite să se întâmple acest lucru. Keynes, un economist britanic, a spus cândva: ' Când faptele se schimbă, mă răzgândesc '. Argumentele bune mă pot convinge'', a declarat premierul belgian.

''Obiectivul este clar: trebuie să vaccinăm pe toată lumea. În cazul în care calea vaccinării obligatorii poate ajuta, atunci aş dori să o iau în calcul. Cu toate acestea, un guvern nu poate decide de unul singur acest lucru. Această dezbatere trebuie să aibă loc în parlament'', a adăugat el.

Premierul belgian a făcut aceste afirmaţii în contextul în care numărul pacienţilor de COVID-19 internaţi în spitalele din Belgia a scăzut duminică sub 2.000 pentru prima dată de la începutul lunii noiembrie, dar autorităţile spun că se aşteaptă o nouă creştere din cauza răspândirii variantei Omicron a SARS-CoV-2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.