Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce le era frică Statelor Unite, s-a întâmplat (presa turcă)

http://www.aljazeera.com/
turcia siria

Administraţia americană a anunţat că apropierea dintre Turcia şi Siria nu este corectă şi că nu susţin îmbunătăţirea relaţiilor cu regimul de la Damasc. De fapt, SUA sunt principalul actor care a antrenat Siria într-un război civil sângeros. Motivând acest război sângeros, au ocupat Siria.

SUA şi partenerii din coaliţie (internaţională-n.trad.), care au ocupat Siria în văzut întregii lumi, au pus-o pe masa de operaţie cu scopul de a crea un "al doilea Israel". Şefii statului PKK, stat care a început să se configureze în nordul Siriei, sunt SUA şi forţele coaliţiei. Au luat prizonier puterea de la Damasc, au determinat-o să închidă ochii la ceea ce se întâmpla, susține editorialistul Akșam citat de Rador.

Iar puterea de la Damasc, care percepe Turcia ca o ameninţare la adresa sa, a ales ca atu împotriva Ankarei organizaţia teroristă PKK/YPG (YPG-Unităţile de Apărare a Poporului /kurd/-n.trad.).

Această situaţie nu convine nici conducerii de la Damasc, nici Ankarei. Nu convine nimănui în afara Statelor Unite.

A venit şi chiar a trecut timpul ca acest statu-quo să se schimbe. A venit timpul ca SUA să arunce la gunoiul istoriei proiectele lor pentru această regiune.

Iar preşedintele Erdoğan a dat un răspuns clar la o întrebare care i-a fost adresată privind contactele cu Damascul: "Ca lideri, ne vom întâlni după întâlnirea miniştrilor noştri". Această declaraţie înseamnă că perioada de haos care a început în Siria după 2011 şi s-a extins în toată regiunea se va încheia.

Apropierea dintre Turcia şi Siria va însemna începutul părăsirii Siriei de către SUA. Acesta este motivul pentru care Statele Unite se tem de apropierea dintre Turcia şi Siria. Au început să bată clopotele pentru "statul PKK" pe care /SUA/ încearcă de ani de zile să-l înfiinţeze. Dacă în 2023 nu vor putea să-l oprească pe Erdoğan şi să aducă la putere coaliţia celor şase partide, nu va mai fi posibilă rămânerea SUA în regiune. Acesta este unul dintre aspectele cele mai importante ale alegerilor prezidenţiale.

Articol de Kurtuluş Tayiz

Adjunctul secretarului de stat responsabil cu relaţia Orientul Apropiat din cadrul Departamentului de Stat al SUA, Ethan Goldrich, a declarat că SUA se opun unei posibile operaţiuni militare în nordul Siriei şi că resping normalizarea relaţiilor cu Siria.

___

Context:

CUMHURIYET (Turcia) Adjunctul secretarului de stat responsabil cu relaţia Orientul Apropiat din cadrul Departamentului de Stat al SUA, Ethan Goldrich, a subliniat că SUA resping normalizarea relaţiilor cu Siria, că în Siria este necesară concentrarea pe o soluţie politică şi trebuie aplicate prevederile rezoluţiei 2254 a Consiliului de Securitate a Naţiunilor Unite.

Ethan Goldrich a precizat că SUA vor menţine în vigoare sancţiunile impuse Siriei şi a adăugat: "Vor fi discutate încălcările sancţiunilor impuse lui Assad şi vom cerceta activitatea oricărei ţări care va încalca sancţiunile impuse Siriei."

Conform Syria TV, Goldrich a continuat: "Amintim ţărilor care îşi normalizează relaţiile cu regimul Assad care sunt obiectivele comunităţii internaţionale. Vom continua să impunem sancţiuni regimului. Nu am obligat pe nimeni să-şi normalizeze relaţiile cu Assad şi nici nu vom sprijini pe cineva în această problemă."

"Ne opunem unei operaţiuni militare"

SUA "se opun oricărei operaţiuni militare în nordul Siriei" a subliniat Goldrich şi a adăugat: "Orice operaţiune militară în Siria va ameninţa securitatea militarilor noştri. Prezenţa noastră în Siria este specifică şi are legătură cu lupta împotriva terorismului."

Ethan Goldrich s-a referit şi la colaborarea ţării sale cu organizaţia teroristă YPG/SDG (YPG-Unităţile de Apărare a Poporului /kurd//SDG-Forţele Democratice Siriene-n.trad) şi a spus: "Avem un parteneriat important cu SDG în lupta împotriva terorismului. Pentru a asigura stabilitatea regiunii sprijinim şi dialogul între grupările kurde. Suntem în contact permanent cu opoziţia din Siria."

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.